• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Валери Гергиев с концерт в амфитеатъра на Палмира

Валери Гергиев с концерт в амфитеатъра на Палмира

/КРОСС/ Руският маестро Валери Гергиев заедно със своя оркестър ще изнесе днес концерт в амфитеатъра на Палмира, седмици след като мястото беше освободено от „Ислямска държава".

Докато групировката контролираше историческия обект използваше амфитеатъра за провеждане на публични екзекуции.

Симфоничният оркестър на Мариинския театър, дирижиран от маестро Гергиев, ще изнесе концерта около 18 часа, пише Тема online.

В края на март сирийски войски, подкрепени от руски военновъздушни сили и специални части си върнаха контрола върху Палмира, който беше част от териториите на „Ислямска държава" близо година.

За този период ислямистите разрушиха части от неговите древни храмове и исторически реликви.

Гергиев е признат за един от най-известните диригенти в света. Въпреки това той е критикуван на Запад заради силната си прокремълска позиция, като негови концерти се е случвало да бъдат прекъсвани заради протести.

Концертът в Палмира няма да е първият, изнесен от Гергиев на място, където руската армия е провеждала операции. През 2008 г. роденият в Осетия музикант изнесе концерт в град Цхинвали столицата на сепаратисткия регион Южна Осетия, който пострада от кратката руско-грузинска война през същата година.

Гергиев също така изпълни благотворителен концерт в Токио през 2012 г. в чест на жертвите на Фукушима. Той организира и концерт за набиране на средства за пострадалите от трагедията в Беслан през 2004 година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.