• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Софийският апелативен съд отново потвърди отстраняването на видинския кмет Герго Гергов

Софийският апелативен съд отново потвърди отстраняването на видинския кмет Герго Гергов

/КРОСС/Софийският апелативен съд не уважи молбата на видинския кмет Герго Гергов да бъде върнат на поста и потвърди отстраняването му от длъжност. Мотивът за решението е свързан с това, че Гергов би могъл да повлияе на разследването, ако се върне на кметската позиция, събщи Нова телевизия.

От гражданско движение " Аз обичам Видин" съобщават, че след като е бил отстранен от дължността - кмет, Гергов излязъл в платен отпуск и продължил да получава заплатата си. Видинският градоначалник пуснал молба за едномесечен платен отпуск от 25 август, която му била подписана от шефа на Общинския съвет Пламен Трифонов, което е в разрив с Кодекса на труда, според който докато трае отстраняването от длъжност, служителят няма право да получава трудово възнаграждение.

Междувременно адвокатката на Гергов - Ина Лулчева, направи паралел с друг случай от обществен интерес, свързан с подуправителя на БНБ Цветан Гунев, който е обвиняем. Съдът обаче обърна внимание на факта, че Гунев е излязъл в неплатен отпуск веднага след като му е повдигнато обвинение за престъпление по служба.

Припомняме, че служители на СДР-ДАНС задържаха кмета на Община Видин Герго Гергов на 31 Юли тази година, а по-късно му бяха повдигнати 3 обвинения:

Обвинение му е повдигнато за това, че в периода 1.01.2012 - 15.07.2014 г., в качеството си на длъжностно лице, умишлено не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения от Закона за обществените поръчки във връзка с обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за учрежденията на бюджетна издръжка на територията на Община Видин. Целта е била Гергов да набави облага за еднолично търговско дружество, на което е заплащано с общински средства. От това са настъпили значителни вредни последици за общината от имуществен характер в размер на 150 000 лв. и от неимуществен характер, изразяващи се в разколебаване на общественото доверие в местната власт;

Второто обвинение спрямо Гергов е, че на 31 юли 2014 г. в дома си в гр. Видин е държал 15 антични монети от римския императорски период - т.нар. „антониани" от 3 в. сл. Хр., които представляват археологически обекти и културно - исторически ценности, неидентифицирани и нерегистрирани по съответния ред;

Третото предявено на Гергов обвинение е, че на 31 юли 2014 г. в дома си е държал 152 патрона, без да има надлежно разрешение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.