• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Белгия и Германия определят съперника на България на Евроволей 2015

Белгия и Германия определят съперника на България на Евроволей 2015

/КРОСС/След един ден почивка днес се подновяват мачовете от европейското първенство по волейбол в България и Италия. Осем отбор ще излязат на игрището в зала "Арена Армеец" в София и зала "ПалаЯмамай" в Бусто Арсицио, за да определят последните четири участника в четвъртфиналите.

България, Франция, Полша и Русия вече имат гарантирано място в следващата фаза, а Холандия, Германия, Италия, Естония, Белгия, Словения, Сърбия и Финландия ще играят днес плейофи за попълването на финалната осмица.

Българският отбор ще играе на четвъртфиналите с победителя от двубоя между Белгия и Германия. Срещата е в "Арена Армеец" от 20.30 часа.

Германците са категоричен фаворит според специалистите и букмейкърите. Те започнаха шампионата с тежка загуба от България. След това загубиха умишлено от Холандия, за да не завършат втори в групата и да избегнат евентуален четвъртфинал с Полша. В последния си мач срещу Чехия обаче бундестимът показа реалните си възможности, като позволи на съперника да спечели скромните 44 точки.

Белгийците играха много стабилно в Световната лига, но имаха доста проблеми в подготовката за европейското първенство. Те бяха сполетени от контузии, а резултатите им в контролите бяха доста неубедителни. "Това повлия на качеството на нашата работа. Играхме 12 контроли и спечелихме само една или две. Знам, че това са само приятелски мачове, но момчетата бяха малко деморализирани, защото ние продължавахме да губим и това влияе техния дух и морал", коментира треньорът им Доминик Баейенс.

Във Варна обаче белгийците изпълниха целта си. Те загубиха от Полша с 0:3 на старта, но след това и спечелиха шест точки от мачовете с Беларус и Словения. Баейенс заяви, че заради всички проблеми в подготовката не е знаел какво да очаква на Евроволей 2015, но според него ситуацията драстично се е променила за "червените дяволи" след пристигането им в България.

"Мога да кажа само, че сме готови (за мача с Германия. Не искам да казвам, че можем да спечелим или ще спечелим. Просто съм уверен, че сме способни да изиграем добър мач. Очаквам тежък и равностоен мач, защото Германия има много добър отбор и някои играчи от световна класа. Ще видим кой ще празнува в края", каза още треньорът на Белгия.

Начело на Германия също е белгиец - Витал Хайнен, а двамата с Баейенс имат стара вражда от времето, когато са били начело съответно на "Маасейк" и "Рьозеларе". Хайнен опита да влезе под кожата на своите съперници, но Баейенс реши да не участва в словесни битки. "Той каза, че познавал много добре моите играчи. Добре, но на това ниво няма никакви тайни и не знам дали това може да бъде наречено предимство. Гледали сме достатъчно видео на германците, така че ние също ги познаваме много добре и сме готови."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.