• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Реакции на идеята Меркел да бъде съдена заради бежанската криза

Реакции на идеята Меркел да бъде съдена заради бежанската криза

/КРОСС/ Предложението на баварския министър-председател и лидер на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер за внасяне на жалба срещу канцлера Меркел в Конституционния съд на Германия породи вълна от реакции. Политиците в Берлин търсят отговор на въпроса за печелившата тенденция - „Ние ще успеем!" на канцлера или „Дотук!" на нейните опоненти.

Абсурдна нарече идеята за съдене на А. Меркел председателят на парламентарната фракция на социалдемократите в Бундестага Томас Оперман. Той критикува остро изказванията и предложенията на баварския министър-председател Зеехофер за търсене на отговорност на канцлера, за връщане на бежанци на австрийска територия или за превишаване на провинциалните пълномощия при разселването на мигрантите из Германия. Оперман заяви на глас това, което мнозина в Берлин мислят - Бавария като най-мощна икономическа провинция да не заиграва с воденето на „самостоятелна външна политика".

Той поиска възможно най-скорошен откровен разговор в правителствената коалиция, в която участва и баварският ХСС за уеднаквяване на позиции и изказвания по проблемите с бежанската криза.

„Да не поставяме бежанците в кувьоз", поискаха двама от активните участници в политиката - вицеканцлерът Габриел и лидерът на мюсюлманите в Германия Мазек.

Същевременно обаче един от кметовете в Саксония, където има настанени около 3 хиляди бежанци, стана известен с разпоредби, които предупреждават чужденците, че хвърлянето на боклуци из улиците, отварянето на стоки в супермаркетите преди да са платени и вдигането на шум в Германия е наказуемо.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Е трябва да стане ясно на някои, че танте Меркел е пътник. Не знам дали попаднахте на изявлението на Юнкер за САЩ да престанат да се бъркат в Европа.

10.10.2015 12:21:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.