• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Вътрешните министри на ЕС ще обсъдят новите мерки за граничен контрол

Вътрешните министри на ЕС ще обсъдят новите мерки за граничен контрол

/КРОСС/ Министрите на вътрешните работи на държавите-членки на Европейския съюз ще обсъдят днес за първи път новите планове за граничен контрол на Общността, предложени от Европейската комисия.

Миналата седмица изпълнителният орган на ЕС отправи предложение за въвеждането на предварително проучване на лицата, желаещи да осъществят пътуване в рамките на държавите от Общността. Мярката ще бъде прилагана за трети страни, освободени от изискването за визи при пътуване в Шенгенското пространство.

Министрите на външните работи на Европейския съюз (ЕС) одобриха удължаването на вътрешния граничен контрол в рамките на Шенгенското споразумение заради извънредни обстоятелства по време на своето заседание в Брюксел. С това решение Австрия, Германия, Дания, Швеция и Норвегия ще могат да прилагат за още 3 месеца контрола по някои от своите гранични пунктове.

Така Австрия ще може да запази контрола на сухопътните си граници си с Унгария и Словения, става ясно от прессъобщението на Съвета на ЕС. Германия ще продължи да проверява минаващите по сухопътната граница с Австрия, а Дания - по пристанищата, през които се осъществяват фериботните връзки с Германия, както и на сухопътната си граница с Германия.

Швеция също запазва контрола върху пристанищата си, както и Норвегия - по фериботните връзки към Дания, Германия и Швеция.

Съгласно взетото решение страните членки ще трябва всяка седмица да преразглеждат дали подобни мерки са все още необходими и да ги коригират спрямо нивото на заплаха. Където подобна стъпка е подходяща, те трябва да бъдат напълно премахнати, се казва в решението.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Мигрантите се връщат в държавите, с които са били "заедно" в колониалните времена. България не е участвала в колониалния грабеж. Затова западът е толкова смирен и не рита срещу това нахлуване.

19.11.2016 11:34:32

Анонимен

Има и други мерки . Страните членки да поемат ангажимент , по етапно да се редуват да охраняват и външната граница на Шенген. На всеки три месеца да си изпращат по определен брой хора например в България , да охраняват. Щото сега прилича "всеки да си варди вратата на апартамента , а за входната на блока" никой да не го е грижа !

18.11.2016 12:05:25

Анонимен

Не разбирам защо Белгия се е напълнила с муслимани. На Белгия се полагат конгоанци. Защо се правят на ударени.

18.11.2016 12:01:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.