• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

"Всички германци се питаме как ще живеем след вчерашния атентат"

"Всички германци се питаме как ще живеем след вчерашния атентат"

/КРОСС/ Канцлерът на Германия Ангела Меркел направи официално изказване по повод вчерашния атентат в Берлин.

„Поднасям своите съболезнования на семействата на загиналите и пострадалите при снощния атентат. Повече от 50 човека са ранени и се борят за живота си. Цяла Германия страда с близките на жертвите", каза Меркел.
„Ние ще намерим сили да продължим да живеем живота си както искаме да живеем в Германия - в свобода, откритост и заедно", каза тя.

„Милиони, включително аз, се питаме как можем да живеем с факта, че по време на разходка на коледен базар убиец може да отнеме толкова много животи", коментира канцлерът.

По думите ѝ, предполагаемото нападение би било особено отвратително, ако извършителят е бил пуснат в Германия като бежанците.
„Знам, че е трудно да се приеме, че този атентат е извършен от човек, дошъл в страната ни да потърси подслон и сигурност", каза още Меркел.

Изказването е на същата Ангела Меркел, която само преди няколко месеца уверяваше Европа и същия „чудещ се германски народ", че ще се справи с бежанците и мигрантите.
През юли тази година Меркел каза, че правителството на Германия ще направи всичко, за да проследи и привлече към отговорност организаторите на атентатите неотдавна в Европа и Германия. „Нуждаем се от подобряване на системата за предупреждения на опасностите, свързани с радикализацията", посочи тя.
Терористите "сеят страх и омраза между културите и религиите. Ние не приемаме това", изтъкна Меркел, като добави, че цивилизованото общество трябва да защитава своите ценности и морал.
А още по-рано, през август миналата година, когато бе кулминацията на мигрантската вълна, тя произнесе фраза, която стана нарицателна: „Ще се справим с това".

А у нас имаме израз за днешното обръщение на Меркел: "Парен каша духа", дано само не се окаже, че цялата работа е "След дъжд качулка".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ruth

Меркеланоооо, стига с тия заучени клишета! Толкова сте фалшиви и лицемерни!

22.12.2016 14:03:43

Милиарди чекат да грабят

Недейте истеризира ..Аман от преекспонирани кървави актове..след такава широка реклам а организаторите ползващи веч е нови ДМК ще предложат нова анти човешка тежко терористичн а техника з а поне 200 000 000 000 живи евра.

21.12.2016 12:38:15

Анонимен

Няма много да се чудят, бульо, а ще те отстранят, като първа мярка.

20.12.2016 20:29:02

Анонимен

Продължавайте да се чудите! А рязаните ще продължават да ви трепят.

20.12.2016 15:28:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.