• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Екстрадират в Германия осъдена за сводничество плевенчанка

Екстрадират в Германия осъдена за сводничество плевенчанка

/КРОСС/ Окръжният съд в Разград разреши екстрадиция на двама български граждани,осъдени в Германия. Става дума за жена от Плевенско и мъж от Благоевград, които съжителствали заедно, показва справка на вестник "Посоки" със съдебните решения. Разградският окръжен съд е разгледал исканията от Окръжен съд - Дармщат, Германия, за екстрадирането на двамата в открити съдебни заседания.

Решенията за екстрадиране са за Бистра Симеонова от Плевен и Събин Джамбазов, осъдени от немския съд за сводничество, трафик на хора и нанасяне на телесни повреди, става ясно от информация на Дарик Разград по същия случай. Двамата са извършили престъпленията през периода 2011 - 2013 година. Успели да избягат от съдебната зала в Дармщат, като жената поискала разрешение да ползва тоалетна, а когато се забавила, тъй като нямало жени - съдебна охрана, бил изпратен мъжът й да я потърси. Бегълците били засечени около Гергьовден тази година на гости на свои познати в разградското село Ясеновец, пише още изданието.

Европейските заповеди за арест за двамата са издадени на 17 април тази година от Окръжен съд -Дармщат. След като е разгледал фактите по случая, Разградският съд е допуснал предаване на двамата българи на немските съдебни власти, като до фактическото им предаване те ще останат в следствения арест с мярка за неотклонение "Задържане под стража".

За да може жената да пътува със самолет до Германия, се наложило лекар от разградската болница да издаде медицински документ, тъй като Симеонова била бременна в деветия месец.

Наказанието на германския съд за Симеонова е 6 години лишаване от свобода, а за Джамбазов - 8 години.
Решението на Окръжен съд - Разград за екстрадирането може да се обжалва и протестира в 5-дневен срок пред Варненския апелативен съд.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.