• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Германия затяга мерките за по-бързо екстрадиране на мигранти

Германия затяга мерките за по-бързо екстрадиране на мигранти

/КРОСС/ Германското правителство гласува днес мерки за по-бързото екстрадиране на бежанци без право на закрила. От новите по-строги мерки засегнати са и потенциални терористи, предаде БНР. Оспорвано обаче остава извличането на информация от мобилните телефони на мигрантите за установяване на самоличността им.

Още днес около 50 афганистанци отпътуваха от Мюнхен за Кабул. Това е третата група бежанци без право на убежище в Германия, която бе екстрадирана само за няколко седмици. Миналата седмица ЕС сключи споразумение с Афганистан за прием на мигранти, които нямат основание да искат закрила в Европа. Двигател на преговорите с Кабул бе именно Германия, която особено след атентата в Берлин в края на годината сериозно втвърди политиката си спрямо бежанците. Въпреки одобрението сред германците за тази промяна на курса, министърът на вътрешните работи Томас Де Мезиер се почувства длъжен да подчертае днес, че миграционната политика на Германия винаги е имала две страни. Бежанци, които имат право на убежище при нас, трябва да се интегрират в нашето общество. А мигранти, които нямат основания да търсят закрила в Германия, трябва да напуснат страната.

Правозащитните организации в Германия оспорват приетото днес право на службите да извличат информация за мигрантите от личните им мобилни телефони. По този начин властите в Германия навлизат в личното пространство на бежанците, което е недопустимо, смята организацията ProAsyl. Вътрешният министър Де Мезиер отговори на критиките с пример: Ако някой се е обаждал 90 пъти в Судан, а ни е казал, че е родом от Еритрея, то много по-вероятно е да е суданец, отколкото еритреец.

Гласуваните днес по-строги мерки не са първите в Германия - предшествани са от решението на правителството, т.нар. потенциални терористи, какъвто например беше атентаторът от Берлин, да носят електронни белезници до излизане на решението на властите, дали имат право на убежище в Германия, или трябва да напуснат страната.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.