• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Иван Гешев положи клетва и вече е начело на прокуратурата

Иван Гешев положи клетва и вече е начело на прокуратурата

/КРОСС/ Новоизбраният главен прокурор Иван Гешев тържествено положи клетва, с което официално встъпи в новата си длъжност.

В зала „Тържествена" на съдебната палата официалната церемония уважиха председателят на парламента Цвета Караянчева, министрите на правосъдието и вътрешните работи Данаил Кирилов и Младен Маринов, представители на политическото и професионалното ръководство на МВР, членове на ВСС, висши магистрати, политици и представители на академичната общност.

Новият ръководител на държавното обвинение положи клетва пред оригиналния екземпляр на Българската Конституция, който се съхранява в Народното събрание. Актът за встъпването му двлъжност е подписан от тримата му заместници. От днес започва да тече неговият 7-годишен мандат.

Гешев зае поста предсрочно, след като предшественикът му Сотир Цацаров подаде оставка месец преди да изтече мандатът му, за да поеме ръководството на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

По-късно през деня на Иван Гешев му предстои за първи път да председателства и заседанието на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Прокурори и следователи информираха евроинституции за прозрачния избор на главен прокурор

Със свое решение съдебните кадровици вече преназначиха Сотир Цацаров за прокурор във Върховна касационна прокуратура. Така, след като бъде освободен от новата си длъжност, той ще остане прокурор, а няма да се върне като съдия в Окръжен съд - Пловдив.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.