• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Полицията във Варна следи 10-ина за търговия с гласове

Полицията във Варна следи 10-ина за търговия с гласове

Варна /КРОСС/ Полицията във Варна следи 10 оперативно интересни лица за търговия с гласове. Това съобщи шефът на Областната дирекция на МВР в морската столица главен инспектор Николай Калчев. Става въпрос за хора, които са не само от Варна, а и от региона. Това са лица, които са засичани на предходни избори да се занимават с търговия на гласове. Срещу някои са започнати производства. Калчев не конкретизира с какви методи в момента се наблюдават десетината лица.
Създадена е организация за получаване на изпреварваща информация за лица, участващи в схеми за покупко-продажба на гласове или дейности, свързани с нарушаване на политическите права на гражданите.
„При предните избори, когато имахме изпреварваща информация, бяха експлоатирани СРС. Има образувани съдебни производства", заяви Калчев. Той посочи, че до момента нямат изпреварваща информация, но при наличие, под прякото ръководство на административните ръководители на съответните прокуратури, ще се предприемат действия и мерки.
Създадена е организация за взаимодействие с РИК във връзка със своевременното подаване на получени при тях сигнали и извършване на незабавна проверка от страна на полицията.
Сигнали гражданите могат да подават във всяко районно управление на МВР, както и на тел. 112.
За охрана на РИК и СИК ще бъдат включени общо 610 служители на МВР. За Варненска област има една Районна избирателна комисия и 630 Секционни избирателни комисии, разположени в 290 селища.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.