• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Приеха скандалните промени за пенсионното осигуряване

Приеха скандалните промени за пенсионното осигуряване

София /КРОСС/ Депутатите приеха промените в Кодекса за социално осигуряване, според които родените след 31 декември 1959 година ще могат да избират дали да превеждат осигурителните си вноски за пенсия изцяло в НОИ, или допълнителното им осигуряване да е към частните универсални пенсионни фондове. Предложението беше прието със 120 гласа „за", 57 „против" и 35 „въздържали се".
"За" гласуваха 82 депутати от ГЕРБ, 33 от ДПС, трима от Български демократичен център и двама независими.
От БСП четирима гласуваха "против", а 30 се въздържаха. От Български демократичен център трима бяха "за", а 8 против, от АБВ 9 депутати гласуваха "против". Четирима депутати от "Атака" се въздържаха
Трите партии, които подкрепят правителството АБВ, РБ и ПФ - гласуваха против.
Междувременно депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов предложи НС да удължи работното си време до 23.00 часа.Предложението му бе прието с гласовете на 118 народни представители.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Омерзен

Нямало риск за коалицията ни уверява Бойко. А доверието на народа към ГЕРБ къде отива, след като лъсна играта му с ДС обръчите от фирми зад ДПС ? Значи случайните разговори на маса между Горанов и Дебелян Пеевски съвсем не са били случайни !

19.12.2014 23:55:48

Отвратен

Нямало риск за коалицията ни уверява Бойко. А доверието на народа към ГЕРБ къде отива, след като лъсна играта му с ДС обръчите от фирми зад ДПС ? Значи случайните разговори на маса между Горанов и Дебелян Пеевски съвсем не са били случайни !

19.12.2014 23:55:13

Анонимен

Комунистическият манталитет въобще не си е отишъл, а продължава да мародерства останалото българско народонаселение дори под "анти-комунистически" табели (РБ, СДС, ГЕРБ, ....)! Защо сега "плащащите" (с оддръжки от държавните си заплати) комуноидни бюрокртати (депутати, държавни и общински чиновници, джандари и фатмаци все на държавна издръжка) не искат и не се борят за въвеждането на индивидуални здравни и пенсионни партиди, в които средствата се управляват от титуляра, а не от крадливи тълпи от партийно назначени корумпирани "посредници" (Здравна и Пенсионна каси)? Защото от общия казан могат най-лесно да крадат и "усвояват" натрупаните пари, затънали в корупция! И по комунистически "криминално" "виновни" са им тези, които не желат да бъдят грабени и малтретирани от същите тези "плащащи" си партийци-бюрократи с или без партийни книжки!

19.12.2014 23:32:21

Анонимен

Пенсионната реформа бе измислена при действието на трите стълба на пенсионно осигуряване и позабравената парола 100 точки = възраст + годините стаж. Частните фондове за категорийните работници трябваше да акумулират пари за пенсия около 3-5-8 години. За съжаление по нататък се елиминираха тези 100 точки и започна ударното увеличаване на стажа и възрастта за пенсия. При това положение ЧПФ трябваше да дават 100-200 лв пенсия, а НОИ - 800. На пенсионната реформа още тогава се сложи кръст, защото никой не посмя да вдигне пропорционално вноските в ЧПФ. От тук и сегашното гадно състояние в което хора пред пенсионна възраст са принудени да се пенсионират , макар и с много по-малка пенсия. Мисля, че реформата в ПО трябва да продължи с увеличаване на вноските от работодател ( държавата е най-големият такъв), заедно с вноските от работника, криминализиране на невнасянето на вноски за ПО и внасяне на адекватни вноски върху реален доход, а не някакви измислени върху максимален доход за определена длъжност.

19.12.2014 20:04:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.