• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Близо 40% от руснаците смятат, че глобалното затопляне е измислица

Близо 40% от руснаците смятат, че глобалното затопляне е измислица

/КРОСС/ Почти 40 на сто от руснаците смятат, че глобалното затопляне е измислица и предмет на спекулации, показва анкета на държавната социологическа агенция ВЦИОМ, цитирана от Франс прес.

Според 39 процента от анкетираните (с 5 пункта повече, отколкото преди 10 години) "затоплянето на климата е измислен проблем и обект на спекулации за онези, които искат да се възползват от естествения страх на хората от природни катастрофи".

Повече от половината руснаци (51 процента) обаче са на мнение, че глобалното затопляне е сериозен проблем, който изисква незабавно решение, а мнозинството запитани (55 на сто) смятат, че това явление има вредни последици за Русия.

В началото на юли президентът Владимир Путин увери, че Русия ще зачита Парижкото споразумение за климата, което има за цел намаляване на емисиите на газове с парников ефект и беше отхвърлено от американския му колега Доналд Тръмп.

По данни на Световната метеорологична организация (СМО) през 2016 г. планетата ни е счупила за трети пореден път годишния рекорд за високи температури, регистрирайки повишение с около 1,1 градуса по Целзий в сравнение с прединдустриалната епоха.

В някои части на Русия температурите миналата година са превишавали с 6-7 градуса обичайните стойности.

Допитването на ВЦИОМ е от средата на юли. В него са участвали 1200 души.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Четете работите на американския институт КАТО и ще видите, че измислицата е заради идин голям бизнес.

25.07.2017 22:47:47

Анонимен

99 % от пияните и неграмотни руски ватници имат в главата си глобално измръзване .Да, това не е измислица.Вижте дебилните физиономии на пияната татарско-руска орда и сами се уверете.Сега пият модерната напитка"Бояршник" с надежда да стоплят малко глупавите си кратуни.

25.07.2017 13:57:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.