• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Министрите одобряват план за намаляване на бедността

Министрите одобряват план за намаляване на бедността

/КРОСС/ Правителството ще приеме план за действие за държавните концесии през тази и следващата година.

На редовното си заседание министрите ще одобрят и плана за изпълнение на Националната стратегия за намаляване на бедността за периода 2019-2020 година.

Данните сочат, че през 2017-а близо 40 процента от населението или 2,8 млн. души са били в риск от бедност.

Най-застрашени от изпадане в бедност са самотните възрастни над 65-годишна възраст и близо 30 процента от децата. Затова държавата залага да осигури благоприятна икономическа среда, така че през 2021 година средната заплата да достигне 1 500 лева, минималната да е 650. Важни за намаляване на бедността са мерките, които ще осигурят равен достъп до качествено образование и здравеопазване. Броят на преждевременно напускащите училище трябва да се намали. В плана за намаляване на бедността са записани и промените в размерите на пенсиите, които ще са следствие от предвижданите индексации. За тази година нарастването ще е с 5,7 на сто от първи юли за пенсиите, отпуснати до края на миналата година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И какво ново има в тоя документ. Изтърканите стари неща, точно които доведоха до тоталната бедност. Явно хората в България са прости , че само едно заглавие може да свърши работа и никакви реални действия.Това правителство, тоя премиер никога нвма да подобри бедното положение на българите, защото то противоречи на техните действия да се обогатява само върхушката за сметка на тия същите бедни хора. Как ти 10 години си правил едно и също и се считаш за успешен и изведнъж дори и на ужким ще се промениш. Това няма да стане. ГЕРБ е глуха и сляпа за бедните хора в България.

23.01.2019 11:14:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.