• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ивайло Калфин: Формулата за изчисление на пенсиите е от 2000-та година

Ивайло Калфин: Формулата за изчисление на пенсиите е от 2000-та година

/КРОСС/ Формулата за изчисление на пенсиите е от 2000-та година и 2015 година имаше две малки изменения и никой не е с намалена пенсия от тях. Днес обаче проблемите, които възникват и те са сериозни, са от промените в края на 2018 година, които според мен всичките са вредни. До момента една беше отменена от Конституционния съд и от една вчера премиерът сам се отказа, но има още проблеми, които тепърва ще виждаме. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" бившият социален министър Ивайло Калфин. През 2015 година единственото, което беше променено по отношение на формулата беше да отпаднат трите години по свободен избор, по настояване на НОИ и с подкрепата на всички социални партньори, добави той. Тогава сегашният социален министър Бисер Петков, беше шеф на НОИ, беше казал, че института няма никаква възможност да следи дали тези три златни години са верни, защото се носеха бележки от фалирали фирми и така нататък, нямаше регистър в НОИ, каза още Калфин. Аз от всичките тези промени от края на 2018 година, които са три или четири в пенсионното осигуряване, виждам желание да се спестят пари от пенсионерите, каза още той.

Ивайло Калфин коментира и последните скандали в БСП свързани с избора на водач на листата за евроизборите. Той отбеляза, че не е хубаво да се говори за проблемите в другите партии, но за него е срамно това, което става в левицата.

Откакто Корнелия Нинова застана начело на БСП виждаме какво се случва. Много хора от партията бяха изгонени, включително и депутати. Проблемът е, че това става със скандали и създава чувството, че се разчиства терена от някаква параноя, че някой може да засенчи лидерката Корнелия Нинова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.