• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Да предизвикаш тялото и духа: започва Балканският 1000-километров ултрамаратон

Да предизвикаш тялото и духа: започва Балканският 1000-километров ултрамаратон

/КРОСС/ За седма година Балканският 1000-километров ултрамаратон ще предизвика издръжливостта и волята на състезателите. Надпреварата започва в събота, като и тази година събитието ще премине с набиране на дарения за благотворителни каузи.

За 11 дни участниците ще изминат 1050 км в Румъния и България, като два пъти ще преминат Дунав и Стара планина. Денивелацията на трасето е 7500 метра. Участниците ще се движат с велосипед в първите четири дни (по 160 км на ден), а след това им предстои бягане в продължение на седем дни (по 60 км на ден).

Само 5 души досега са преминали успешно изпитанието. Състезателите могат да се регистрират онлайн за участие в цялата дистанция или за отделните дисциплини.

Старт-финалът е в Букурещ, като предизвикателството ще започне в 7 ч. в събота. Състезателите се очаква да стигнат до София. на 22 октомври, а на територията на България маршрутът ще премине още през Видин, Белоградчик, Берковица, Своге, Ботевград, Луковит, Плевен, Бяла и Русе.

Тази година ултрамаратонът ще подкрепи три български каузи на Multi Kulti Collective (МултиКулти), Фондация "Дечица" и Фондация "Джамба", като всички са насочени към подкрепа на деца от различни социални групи.

Всеки участник ще избере кауза, за която ще набира средства до достигане на поставената от него цел. От предишните шест състезания са събрани общо над 131 хиляди евро. Набирането на даренията става онлайн на сайта на събитието.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.