• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Вдигане на пенсионната възраст прогнозира финансистът Хърсев

Вдигане на пенсионната възраст прогнозира финансистът Хърсев

/КРОСС/ "Няма начин пенсионната система да се поддържа дълго време за сметка на бюджета". Това заяви пред БНТ финансистът Емил Хърсев. Според него ще трябва да се вдигне пенсионната възраст.

Припомняме, че управленската стратегия на ГЕРБ и патриотите предвижда увеличение на минималната пенсия до 200 лева още през тази година. През следващите четири години управленски мандат двете политически формации предвиждат също икономически растеж и ръст на доходите.

Емил Хърсев коментира, че самата осигурителна система в момента не само, че не издържа скокове, а и себе си не издържа в състоянието без каквато и да е корекция на пенсиите.

По думите на Хърсев поне половината от разходите на Националния осигурителен институт се финансират от бюджета. Поне една трета от бюджета отива за социална програма и за допълване на пенсионните и здравни фондове, които не достигат. Според финансиста това е немислимо състояние.

От своя страна икономистът Христина Вучева коментира, че проблемът за тази година го няма в аспекта, в който се коментира и се изказват съмнения, че това може да доведе до кой знае какви лоши последици. По мнението на експерта проблемът е друг, а именно, че за следващата година се обещава преизчисляване на всички отпуснати след 2010 г. пенсии. Вучева е изчислила, че това ще струва около 1,5 млрд. за всяка година и представлява значителен разход. Според Христина Вучева това е значимото и тя се чуди защо не се коментира.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хърсев що не предложиш но лично ти българите да нямат въобще пенсия да ряботат до 80 и после да се преселват в по добрия свят.Друг е въпроса че доколкото зная има наши съседи се пенсионират с по 15 -20 години трудов стаж. А защо пенсионната система не е добре ? Но не казвате най важното-Няма кой да я пълни изгонихте младите навън и сега НЯМА кой да я пълни това е най важното но не го казвате !!! И със заплати които давате от 460 лв.дали ще ги върнете даже и тях ви се виждат много ??!!!

19.04.2017 08:12:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.