• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Манолова: Излишните храни - стотици хиляди тонове, ще стигнат до гладните хора

Манолова: Излишните храни - стотици хиляди тонове, ще стигнат до гладните хора

/КРОСС/Омбудсманът Мая Манолова съобщи пред БНР, че е получила обещание за законодателни промени, с които от началото на следващата година да отпадне Данък добавена стойност върху дарените храни:

Имам публично обещание от финансовия министър, че предложенията ще бъдат включени в предстоящата бюджетна процедура, което на практика ще направи дарителството ежедневна дейност. Излишните храни, които са стотици хиляди тонове, ще стигнат до гладните хора.

Манолова отчете първата година от работата си като обществен защитник. Тя коментира, че зад битката с "Топлофикация" стоят много интереси и пари и е трудно да се "отбележи точка" в полза на гражданите, но обеща да води битката до край. Омбудсманът отчете като най - трудна в защита на обществения интерес през тази една година битката с "Топлофикация".

Общественият защитник ще предложи законодателни промени, касаещи дейността на частните съдебни изпълнители, колекторските фирми, фирмите за бързи кредити. През есента институцията на омбудсмана ще предложи и проектозакон за частния фалит и законодателни промени, които защитават потребителите в отношенията им с банките, съобщи още Манолова.

тя обясни още, че за една година съдействие от омбудсмана са получили над 20 000 човека.

Манолова се е срещнала лично с над 1000 човека.

За една година са подадени над 8000 жалби. Броят им е увеличен двойно. Над 6000 са от началото на тази година. Отчита се голямо увеличение, каза Манолова.

Топлоснабдяването, електроснабдяването, телефонните услуги, хората с увреждания, здравеопазване са част от сферите, в които омбудсманът е съдействал на хората.

За една година институцията е помогнала на повече от 20 000 души.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Излишните храни на излишните хора - логично, но едва ли ще стане.

28.07.2016 22:17:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.