• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Иван Таков: Една трета от проектите за миналата година не са реализирани, а Столична община се хвали с рекорден бюджет

Иван Таков: Една трета от проектите за миналата година не са реализирани, а Столична община се хвали с рекорден бюджет

/КРОСС/ Двеста милиона лева, предвидени за капиталови разходи, не са били похарчени от Столична община през миналата година. Това обяви общинският съветник от БСП Иван Таков в интервю за радио К2.

„В същото време управляващите се хвалят с рекорден бюджет, като същевременно почти 1/3 са проекти, които не са реализирани от миналата година", допълни Таков.

Общинският съветник обясни, че днес е бил разгледан доклад за промяна на бюджета за четвъртото тримесечие.

„Вижда се как извънредните приходи, които са дошли, се прехвърлят във фирмите за почистване. Аз не виждам през декември какво е наложило сумата от 5,5 милиона - не знам през декември повече е метено ли, повече е мито ли, какво се е случило, градът при всички положения не е по-чист от предишния месец, но отново разпределяме едни 5,5 милиона без обяснение точно за какво ще се изразходват тези пари!", допълни социалистът.

По отношение на мръсния въздух в София той коментира:

„Ураганният вятър издуха мръсния въздух от София, но проблемът остава.

На въпрос какво решение предлага БСП, Таков отговори, че общината трябва да предприеме доста по-сериозни мерки, за да се справи с проблема. Той съобщи, че на миналото заседание е бил приет доклад с мерки, част от които са чисто палиативни, а тези, които са важни, като изграждането на буферни паркинги и ново депо за строителни отпадъци, за тях не са предвидени никакви средства в бюджета.

От БСП ясно са заявили своите предложения. Най-ефективната мярка е по-честото миене на улиците. В момента е тръгнала такава кампания, но само в 3 района.

„Ние се хвалим, че миналата година били трикратно мити улиците, тази година щели да се мият четирикратно, но кои улици не е ясно. Защото чувам от много хора и аз съм свидетел, например моята улица миналата година е измита само веднъж, при това в най-големия порой. Не знам за какво го правят това нещо? Така или иначе за чистота всяка година се харчат по 170-180 милиона лева от парите на софиянци, както виждаме без никакъв резултат!", категоричен беше общинският съветник.

„Пиар акция ли е от страна на Столична община да пуска прессъобщения за това, че улиците ще бъдат мити? Трябва ли да гледаме на това като на някаква необичайна новина?", беше запитан общинският съветник.

„Задължение на Столична община е улиците да бъдат мити и чисти и това не е повод за хвалба. Това са част от задълженията на кмета, заместник-кметовете и администрацията!", отвърна Таков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.