• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Вестниците пишат

Вестниците пишат

/КРОСС/ "Абсолютно никакъв контрол няма над състоянието и поддръжката на съоръженията от пътната инфраструктура като тунели, виадукти и мостове“, пише вестник СЕГА, обобщавайки мненията на експерти след случая в тунел Ечемишка, при който конструкцията на осветлението падна върху движеща се кола и уби жена. "В България няма нито един пътен одитор, който да проверява състоянието на пътната мрежа“, заявява пред вестника шефът на Българския автомобилен съюз Борис Гаврилов. Според него още преди години е трябвало да се обучат пътни одитори, които да дават предписания за безопасността на движението.

24 ЧАСА прогнозира уволнения днес от Агенция "Пътна инфраструктура" заради фаталния инцидент в Ечемишка и допълва, че злополучният тунел ще е затворен още седем дни заради разпоредената подмяна на осветлението. 

'Пътят от София за Варна е най-смъртоносен“, показва анализ на МВР за миналата година, цитиран от 24 ЧАСА. Най-много жертви има в участъка от Ябланица до разклона за Тетевен - 8 загинали и 117 ранени, пише вестникът. 

Завоите на междуградските пътища ще бъдат премахнати, предвижда "Националната стратегия за подобряване на безопасността на движението по пътищата“ до 2020 година, пише МОНИТОР. Според данните на КАТ всяка трета катастрофа става на завой. Именно заради това се предвижда при строителството на новите пътища да има възможно най-малко криви, а старите да бъдат реконструирани до 2020 година. За целта ще бъдат променени параметрите в обществените поръчки, ще бъдат преначертани вече съществуващите планове, а тези, които са в строителство, ще се реконструират, пише МОНИТОР.

ДУМА извежда водещия си материал от вчерашните изявления на служебния министър на транспорта за състоянието на БДЖ. Дружеството е "в много критично положение, а мениджмънтът не прави достатъчно за работата на пътническите превози“, заяви Христо Алексиев, цитиран от вестника. "Причината не е само в дълговете към кредиторите. "БДЖ Пътнически превози“ не е в състояние да изпълни графика си за движение на влаковете за 2017 година, поради липса на локомотиви, мотриси и подвижен състав, обяви министърът, който очаква от ръководството краткосрочен план за излизане от ситуацията, пише ДУМА.

"Гавра с парното на половин София. Вече три дни абонати стоят на студено“, пише в челното си заглавие вестник ТРУД. От днес нова авария спира топлоподаването в кварталите от "Младост 1“ до "Младост 4“, "Студентски град“ и "Мусагеница“.

"Скандална поръчка за близо 114 хиляди лева е пуснала бившата министърка на туризма Николина Ангелкова“, твърди СТАНДАРТ. "Зад гърба на кабинета "Борисов 2“ Ангелкова е възложила поправка на Националната стратегия за устойчиво развитие на туризма. Дописването е станало и без знанието на Националния съвет по туризъм, както изисква правилникът на ведомството. Приемането на стратегията е възложено от Министерски съвет и само той може да нарежда промяната й“, твърди СТАНДАРТ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.