• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Нов полицейски протест, този път в Благоевград

Нов полицейски протест, този път в Благоевград

/КРОСС/ Регионалните полицейски протести продължават. След като служителите на реда вече протестираха в София, Варна, Добрич и др., днес те изразиха недоволството и в Благоевград.

Над 100 служители на МВР протестираха пред Областната дирекция в града по време на обедната си почивка, предава БТВ.

„Основните ни искания са три - увеличаване на заплатите с 15 - 20% със задна дата - 1 юли тази година, да се промени частично законът за МВР тази година и да бъде приет изцяло нов закон през март 2018 г.", каза Илия Велев, представител на полицейския синдикат в града.

На протеста се събраха служители от Областната дирекция на полицията, от "Гранична полиция" и от служба "Пожарна безопасност и защита на населението", цивилни полицаи, дори и колегите им, които в момента са в отпуск.

Протестиращите вече настояват за 20 процента увеличение на заплатите не от идната година. Според тях има достатъчно резерв и възможности от излишъка на бюджета това да се случи и за настоящата година. Искат и гарантирано изпълнение на задълженията и ангажиментите на министерството за осигуряване на униформено облекло и подобряване на условията на труд.

Защо искат изцяло нов закон и как ще продължат протестите след септември - на тези въпроси отговори лидерът на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов пред БНР.

„Защо нов закон? Ами защото приетият през 2014-а след допълнението и изменението от февруари 2015-а и октомври 2016-а реално вече определено не е същият закон. Той стана една голяма боза.

В момента сме във фаза, която ние определяме като верижни протести в цялата страна, но следват протести в Бургас, във Видин, в Разград, в Кърджали, в Перник, в Пловдив. Продължаваме по този начин през лятото, до септември. След това, ако за съжаление нещата продължават да са на мъртвата точка, както в момента, по исканията на тези протести, много е възможно и настроенията на колегите, и формите на протест да се радикализират.

Протестиращите подчертават, че е тревожна и ситуацията с кадрите - над 6 хиляди са незаетите места във ведомството.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.