• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Парите за подготовката на председателството ни на ЕС не стигат, одобриха допълнителни 37 млн. лв.

Парите за подготовката на председателството ни на ЕС не стигат, одобриха допълнителни 37 млн. лв.

/КРОСС/ Правителството одобри прогнозно разпределение на разходите за подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Средствата на обща стойност 69 361 000 лв. са разпределени в периода 2017-2018 г., съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет

За 2017 г. са одобрени допълнителни разходи за организация на Председателството на обща стойност 37 240 000 лв. 

Средствата за 2017 г. се осигуряват за сметка на предвидените разходи в централния бюджет, а за следващата година ще бъдат заложени в актуализираната бюджетна прогноза за периода 2018-2020 г. 

"Средствата, които бяха поискани от ресорните институции за покриване на необходимостта от разходи за тази година надвишаваха гласуваните в държавния бюджет 50 млн. лв.

Гласуваният бюджет за 3-годишната рамка 2016-2018 г. е 150 млн. лв. Миналата година по данни на Министерство на финансите са изхарчени към 23 млн. лв. за подготовка на председателството. За тази година, съгласно постановлението на Министерски съвет, допълнителните разходи за 2017 г. възлизат на 37,2 млн. лв. Прогнозното разпределение за 2018 г. е в размер на 32,1 млн. лв. или общо над 69,3 млн. лв. за двете години. Към тази сума се добавят по 9 млн. лв. за постоянното председателство на България в ЕС, тъй като там има допълнително командировани служители на ресорните министерства за нуждите на председателството", обяви вицепремерът по председателството на страната ни Деница Златева.

По думите ѝ като национален координатор може да внесе постановление в Министерски съвет за разпределение на средства до размера на планираните в Закона за държавния бюджет. 

„Тези суми, които бяха разпределени днес, са: 10 млн. лв. за Народното събрание за продължаване на ремонта на зала „Св. София", 8 млн. лв. за МВР, 14,3 млн. лв. за Министерски съвет, от които 8 млн. лв. са за ремонт Дом 2 в „Бояна" и 6,3 млн. лв. за Националния център за подготовка на председателството. 1,2 млн. лв. са за Националната служба за охрана за закупуване на специализирана техника за осигуряване на сигурността на делегатите, както и превоза им. 2,8 млн. лв. са за бюджета на МВнР и 500 000 лв. за Министерството на културата. 388 000 лв. са за Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, насочени към ремонта на правителствения ВИП А. Необходимостта от средства надвишава тези 50 млн. лв.", допълни вицепремиерът. Тя уточни, че с тези 37 млн. лв. ще се даде възможност ресорните институции да започнат и подготовка и възлагане на обществените поръчки.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.