• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ „Почти 50 хиляди долара са прибрали двамата трафиканти за удавените в Дунав шестима бежанци, сред които четири деца", пише "СТАНДАРТ в репортаж за случая, станал на 8 септември между Арчар и Орсоя. Бегълците от Ирак влезли в страната ни през Турция и се опитали да преминат в Румъния, пояснява вестникът и прибавя, че председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер е обещал подкрепата си за осигуряване на повече помощ от Европейския съюз за охрана на българските граници на срещата на върха в Братислава на 16 септември.

„Няма орязване на евросредства за България", уверява КАПИТАЛ DAILY в челното си заглавие, като се позовава на източници от Европейската комисия. Намаляването на плащанията по фондовете за най-бедните региони за догодина се дължи на по-малкото подадени фактури, а не на миграцията, твърдят от Брюксел. Общата сума от 16,4 милиарда лева, които България има да получава за периода до 2020 година, остава непроменена, пише КАПИТАЛ DAILY

.„БНБ години наред е плащала милиони по незаконни безсрочни договори", съобщава СЕГА. От 2002 година насам сключването на безсрочни договори за обществени поръчки е забранено. Закононарушението е установено с одит на Сметната палата за периода от 2015 година, но от текстовете става ясно, че проблемът е поне от десетилетие, защото БНБ работи по безсрочни договори с редица свои контрагенти", твърди вестник СЕГА.

„ГЕРБ окончателно сложи кръст на реформата в МВР", констатира същият вестник след вчерашните изявления на председателя на парламентарната група Цветан Цветанов. „Обезщетенията от 20 заплати при пенсиониране на полицаите и чиновниците няма да се намалят от 20 на 12. Няма да се съкратят и отпуските от 30 на 25 дни. Единствената промяна, която ще бъде прокарана през парламента, е 4 500 чиновници да бъдат преназначени по Закона за държавния служител. Преназначените ще запазят големите си обезщетения, но ще ги вземат не сега, а при пенсионирането си, обясни Цветанов", цитиран от СЕГА.

„Полицаите надвиха Бъчварова - пак ще си тръгват с 20 заплати", гласи краткото обобщение на 24 ЧАСА. Според ТРУД Бъчварова „предизборно се отказа да реже парите на полицаите".

ТРУД и МОНИТОР развиват във водещите си статии темата за насилието над лекари, което изкара на протест медиците от „Пирогов" в началото на седмицата.

310 доктори са били нападнати през последните две години и половина, отбелязва МОНИТОР и добавя искането на Лекарския съюз нападателите да получават не само глоби, но и затвор. ТРУД съобщава за идеята всеки лекар от болницата да има паник-бутон в джоба си, така че дежурните полицаи да могат да реагират бързо срещу побойника.

„Лекарствата ще поевтинеят от 1 януари 2017, а не от 1 септември тази година, както бе предвидено", съобщава 24 ЧАСА. Правителството взе решение за отлагане на влизането в сила на два текста от наредбата за цените на лекарствата по предложение на здравния министър Петър Москов. Отлагането ще даде възможност на търговците и аптеките да се адаптират по-лесно към новите правила за цените и да не се получи липса на медикаменти, обясниха от правителствената пресслужба. При купуване на лекарства, които се реимбурсират от здравната каса, пациентите ще доплащат не повече от 60 процента от цената на опаковка, пояснява 24 ЧАСА.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.