• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "Токът може да поскъпне значително от лятото, пише на първата си страница вестник "Сега". Всекидневникът обяснява, че след като от началото на април цените бяха увеличени, се очертава повторно повишение от 1 юли. От НЕК предлагат нарастване на цената на едро до 10 на сто, без да е изяснено дали това ще е за сметка на тарифите за бита, или за индустрията. От енергоразпределителнте дружества най-голям скок предлага ЧЕЗ - компанията, която обслужва Западна България. Тя е поискала увеличение също с близо 10 на сто. По-високи тарифи, но в рамките средно около1 - 2 процента и половина, предлагат и ЕВН и "Енерго-Про", които снабдяват Южна и Североизточна България.

16 400 деца са отпаднали от училище през миналата учебна година. Това съобщава вестник "Труд" като се позовава на данни на Националния статистически институт. Изданието допълва, че от тях около 14 хиляди и 300 деца са напуснали, докато са придобивали основното си образоване. Най-много от отпадналите са заминали в чужбина - около 45%, следвани от напусналите по семейни причини - около 35 на сто. Делът на отпадналите от училище заради нежелание да учат е над 10%. За сметка на това учителите през учебната 2016-2017 година са се увеличили с 2600, посочва още изданието.

Броят на децата в детските градини също намалява, допълва по темата вестник "Телеграф". През тази учебна 2016-2017 година в забавачките са записани с 3 на сто по-малко в сравнение с предходната година.

"Болници на червено с милион заради пациенти без права", установила проверка на вестник "Монитор". Изданието обяснява, че пациентите, които не са здравно осигурени се приемат по спешност от дежурните и спешните кабинети, тъй като по закон нямат право да върнат спешен пациент. Над 8600 души без здравни осигуровки са лекувани само в Пирогов през миналата година. От тях 274 са били хоспитализирани. За тях Здравната каса не е платила нито лева, защото не са осигурени. Това е съобщил за "Монитор" директорът на спешната болница проф. Асен Балтов.

"24 часа" съобщава: "За председателството на Съвета на Европейския съюз опасват София в камери, разпознаващи всички лица. Суперсистемата за сигурност, освен че ще може да разпознава лицата на криминално проявени, ще чете регистрационните номера на колите и ще сигнализира при необичайно струпване на хора. За изграждане на системата ще са необходими на Столичната община 2 милиона и 500 хиляди лева, а самите камери ще бъдат разположени около НДК и на места, където се събират много хора, допълва "24 часа".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.