• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Политическата равносметка на изминалата 2019 година

Политическата равносметка на изминалата 2019 година

/КРОСС/ През изминалата 2019 година Бойко Борисов успя да подчини БСП и Корнелия Нинова. Нинова му е най-верният съюзник, не защото винаги го иска, но когато наближат избори, тя прави така, че хората да гласуват за ГЕРБ. Това каза в БТВ „Тази сутрин" политологът Евгений Дайнов. По думите му разделението на властите се вижда единствено в сблъсъка между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев.

Тази година се случи нещо опасно - властта се събра на едно място и се отвърза от всякакъв контрол, смята Дайнов. Според него властта изтича от ръцете на ГЕРБ към няколко олигарси и прокуратурата.

В момента ГЕРБ не е властта, има отделни парченца, както Бойко Борисов не е цялата власт. Моделът „Тодор Живков", който Борисов приложи, вече се разпада. Интересно ще е къде тази година властта ще уседне - към прокуратурата, това е ясно от 2016 г., че към нея оттича много власт, и към съюзни на нея олигарси. В момента малко се подменя олигархическата групичка - тази година Валентин Златев изхвръкна, влезе Домусчиев, сега като гледаме май и Васил Божков ще изхвръкне и ще влезе някой друг. Но в крайна сметка най-стабилното място, в което нелегитимно се е събрала властта ми изглежда прокуратурата, коментира политологът.

Дайнов не вижда знаци, които да показват, че Цветан Цветанов се готви да прави нова партия на този етап. Той също така очаква бившият и настоящият главни прокурори - Сотир Цацаров и Иван Гешев, да започнат наказателна акция срещу списъка с врагове, който вече са обявили.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.