• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Румен Петков: Във Варна и Варненско е напът да се повтори бедствието в Перник

Румен Петков: Във Варна и Варненско е напът да се повтори бедствието в Перник

/КРОСС/ Язовир „Цонево", известен още през годините с непроменено име язовир „Георги Трайков". Снимките показват обективното състояние, което е близко до катастрофалното. Когато ние от АБВ миналата година през октомври и ноември говорихме за трагедията в язовир „Студена", никой не обърна внимание. А кметът и областният управител на Перник, които лъжеха най-цинично гражданите, се оказаха недосегаеми за демократичното ни правораздаване.
Справката показва, че към момента язовир „Георги Трайков" има полезен обем не повече от 123 млн. куб. м. При положение, че общият обем на язовира е 330 млн, а полезният от него - 309 млн. Обективно нивата са много по-ниски.

Снимките показват мост, който хората там не са виждали от построяването на язовира. Ако се направи сравнителен анализ, каквато таблица ние от АБВ ще предоставим на медиите още във вторник, ще се види, че полезният обем през декември 2017 година е бил 170 млн. куб. м., през 2018 година - 204 млн. куб. м., а през декември 2019 година - 128 млн. куб. м. Разбира се, за това са виновни онези, които са построили язовира, който има наглостта да пресъхва по време на десетгодишното управление на Борисов.
Варненци трябва да знаят какво го очаква и каква реално е ситуацията. Защото ако не са Девненските извори, градът сега да е изправен пред катастрофа. Под въпрос с безхаберието си Борисов поставя туристическия сезон, защото ако туристите разберат каква е заплахата от безводие на Варна и региона, нали всички си даваме сметка какъв избор ще направят.

Януари месец на 2020 е достатъчно показателен за състоянието и потенциала на язовира. От АБВ ще продължим да показваме истината, за да знаят хората в какви условия живеят. Защото да ги замеряме със скандали ежедневно, не означава, че можем да ги нахраним и да им създадем елементарни условия за хигиена и за битови нужди от вода.
Язовир „Георги Трайков" е построен през 1974 година, над него има построени огромни ЖП и автовиадукти. Очевидната вина на тогавашните власти - те са целели да злепоставят премиера Борисов с построяването на този язовир, който днес коварно се обезводнява. Интересно защо по време на съвместния му живот и работа с Тодор Живков не са обсъдили този въпрос.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.