• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

11 000 бежанци получили закрила у нас за осем месеца

11 000 бежанци получили закрила у нас за осем месеца

София /КРОСС/ През първите 8 месеца на годината у нас са получили закрила 11 хиляди бежанци, докато през цялата минала година те са били 11 081 човека. Това съобщи пред "24 часа" председателят на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков.
Той и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов откриха обновения с 209 хиляди лева европейски пари Регистрационно-приемателен център за бежанци в новозагорското село Баня.
Базата е с капацитет 71 места и още от утре, ще приеме нови семейства от Сирия. Обикновено за година оттук минават около 1000 души.
Агенцията, която в началото на лятото получи целево 4,2 милиона евро от Европейската комисия, в близките дни ще приеме на работа за 1 година 100 души - преводачи, технически и друг персонал за работа с бежанците. Предстои в началото на годината да бъде формиран и мобилен център за 400 души, в който хората ще живеят в модерни фургони, каза още Казаков.
Мястото на базирането му още не било уточнено.
Един от проблемите е, че бежанците не държат децата им да посещават български училища, смята Никола Казаков. До момента сред тях имало записани едва 8 първокласници.
Главният секретар на МВР Георги Костов пак потвърди, че операцията срещу нелегалните бежанци в центъра на София вечерта в сряда била рутинна, от началото на годината били планирани около 120 подобни акции. От началото на годината само на територията на София били задържани 4 хиляди чужденци, пребиваващи там нелегално, а общо за страната те са към 16 хиляди.
В същия период като каналджии на хора са уличени към 260 души, сред които има и чужденци, които пребивават за постоянно в страната ни, обобщи Костов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Българоубиеца башибозук пълни страната с буклуци. Не ми пука за удавилото се дете, майка му и баща му са идиоти. На кой му пука за българските деца които умират от мизерия липса на пари и лекарства но не ги дават по новините.

04.09.2015 06:55:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.