• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Близнашки: Положението с бюджета е тежко

Близнашки: Положението с бюджета е тежко

Варна /КРОСС/ Положението с бюджета е тежко. Още при планирането му е имало едно надценяване на приходите с близо 2 милиарда лева, което е много опасно, защото навлизаме в заключителната част на годината. Това каза във Варна служебният премиер проф. Георги Близнашки.

„Това към днешна дата е много опасно защото навлизаме в изключителна част от годината. Има и допълнителни усложнения, които дойдоха от намаляването на средствата на централните ведомства с по 5%, за да се осигурят онези знаменити 225 млн. лв. за Здравната каса. Това обаче натовари администрацията и навсякъде има недостиг на пари, включително и невъзможност да се осигурят средства за заплати до края на годината, ако не нарастват приходите", добави проф. Близнашки.
Той подчерта, че ако искаме да останем в рамките на този бюджет до края на годината, разходите ще трябва да се минимализират с около 15%. Това означавало новите министри да правят преглед на всички звена и болезнени съкращения, където може. Едно служебно правителство не може да си позволи резки промени защото ще бъде обвинено в чистка, категоричен бе премиерът.
Той подчерта, че има и големи проблеми и с приходите от НАП и Митниците, които определи като "разграден двор". Именно заради това взел решение за назначението на Ваньо Танов за директор на Агенция „Митници", което се оспорва от "някои среди".
Тежко било положението и с другите приходни агенции, евентуално ще се наложат и други кадрови промени.
Денят ми започва всяка сутрин с изборите, каза още служебният премиер.
В 8.30 правя среща с работната група, която отговаря. Ако бях приел предложението на ЦИК за 500 секции с машинно гласуване, това означава да преразгледаме приетото постановление за парите за изборите, защото сумата надхвърля далеч тези възможности. С днешна дата и с тези финанси можем да си позволим гласуване с машини в 250 секции, каза Близнашки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.