• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

/КРОСС/ Предстоящото гласуване в Съвета за сигурност е сред водещите теми в днешния печат.

„Ирина Бокова е пред стресов вот в ООН днес, истинското състезание обаче започва на 3 октомври." Тогава „постоянните членове в Съвета за сигурност ще упражнят правото си на вето за първи път, пише 24 ЧАСА.

СТАНДАРТ е избрал за водещата си статия изявленията на американския посланик у нас в телевизионно интервю. „Не сте пред избор Америка или Русия. Това е фалшива дилема и българите трябва да отхвърлят онези, които им казват, че са изправени пред подобен избор. Русия е най-голямата страна в света, не е далеч от България, имате дълбоки исторически връзки", заявява посланик Ерик Рубин, цитиран от СТАНДАРТ.

„Летвата за влизане в Софийския университет продължава да пада", пише ТРУД. „минималният праг за прием в престижната специалност „Право" е паднал до 14,02 при максимален 24. Това значи, че кандидат-студенти с тройки на конкурсните изпити могат да се доредят до място в Юридическия факултет", сочи вестникът.

СЕГА помества начело поредното предупреждение за кадрова криза в образованието заради, както пише вестникът, „ударното" пенсиониране на учители. „От началото на годината до момента в пенсия са излезли 7 700 педагози и се очаква до края на годината броят им да достигне 10 000. Ако тенденцията се запази и догодина, в образованието ще възникне остър глад на кадри. Заради ударното пенсиониране не стига и бюджетът за изплащане на обезщетения при пенсиониране, включително за полагаемите се две допълнителни заплати от август тази година", твърди вестник СЕГА.

МОНИТОР набляга върху проблемите с дисциплината в училище. „Училищни директори затягат контрола срещу фалшивите медицински бележки за извинения на отсъствия от клас", пише вестникът. и цитира правилник на столично училище, в който „вече е записано, че представянето на фалшива медицинска бележка ще се санкционира с преместване в друго училище".

24 ЧАСА публикува стряскаща статистика за кражбите на ток. Те са причината средно по 1 150 домакинства от Западна България на ден да са били без електрозахранване от началото на годината, твърди изданието.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.