• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Борисов: Пътят Пловдив - Асенвоград ще бъде шестлентов, ще има и отклонение към летището

Борисов: Пътят Пловдив - Асенвоград ще бъде шестлентов, ще има и отклонение към летището

/КРОСС/ Пътят Пловдив - Асеновград ще бъде шестлентов, по него ще има още един възел за летище "Пловдив". Това каза в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов, който е в града да инспектира строително-монтажните работи по разширяването на републиканския път, предаде „Фокус".

„Това е най-натовареният път след Орлов мост", каза Борисов. По думите му в проекта за пътя не са отбелязани локали, които да извеждат движението до земеделските земи и до компаниите, които се намират по този път.

"Накарах им се за това, че не са предвидени локалите, с които пътят ще стане шестлентов, а и транзита ще се отвежда по-бързо", каза Борисов.

„Ще бъде направен и пети възел, който да отвежда за летището. Този възел трябва да се направи задължително, тъй като Пловдив се развива много бързо", каза премиерът и припомни, че този път щеше да стане много по-бързо, но две години са загубени в обжалвания.

В тази връзка той призова за дебат за промени в Закона за обществените поръчки, които да доведат до спиране на безкрайните обжалвания. Отсечката е известна като „пътя на смъртта".

„Не съм доволен от това, че две години гинаха хора тук заради тези безумни обжалвания на обществени поръчки. Този път вече щеше да е готов. От фирми - щатни обжалвателки, вече две години не можем да започнем обходите на Поморие и Ахелой. Тол-системата - две години... Сега искаме нови влакове, нови мотриси да купим, ами те ще обжалват поне две години! На Кресна продължават да гинат хора", коментира министър-председателят и призова за обществен дебат по темата.

Премиерът изрази очакване хората в региона да получат хубаво и сигурно съоръжение, след като го чакат вече 30 години. Според фирмата изпълнител разширението на пътя ще е готово през септември 2018 г.
Регионалният министър Николай Нанков посочи, че кметовете на трите общини подготвят геологическите основи, а министерството ще проектира и локали на пътния участък, които не са били предвидени в първоначалния проект. Той съобщи още, че се подготвя и проект за кръгово движение, което в дългосрочен вариант да бъде преобразувано в пътен възел. Самото разширение на пътя до габаритите на магистрала се плаща със средства по ОП „Региони в растеж", докато локалите, и кръговото ще се плащат от бюджета на АПИ, обясни още министърът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.