• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Агенцията по пътна безопасност настоява за тестове на шофьорите над 60 години

Агенцията по пътна безопасност настоява за тестове на шофьорите над 60 години

/КРОСС/ Държавната агенция по пътна безопасност настоява да се въведат психологически и физически тестове на шофьорите над 60 години. Причината е в зачестилите катастрофи, предизвикани от водачи в пенсионна възраст.Над 120 са катастрофите през последните две години в Русе с участието на хора над 60 години. Над 100 са ранените, 4 са загиналите.

Само тази седмица 95-годишен мъж намери смъртта си на пешеходна пътека, защото беше блъснат от автомобил, управляван от 71-годишен шофьор. Друг водач на същата възраст се преобърна с колата си по таван в центъра на града. На форум в Русе, посветен на пътния травматизъм, представители на различни институции коментираха до колко са адекватни зад волана възрастните шофьори. От "Пътна полиция" отчитат и друга тревожна тенденция- все повече млади хора, употребили наркотици, сядат зад волана. Служителите на реда затягат сериозно контрола и на мотористите, като ще следят за неизрядни документи и правоспособност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Първо да се въведат ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ТЕСТОВЕ за психична и психиатрична пригодност на кандидатите за президенти, премиери, депутати (вкл. евродепутати), министри, кметове, съветници, държавни и общински чиновници (най-вече на тия от търтей Агенцията за пътна безопасност!). Защото един на хиляда пенсионери може да направи пътен един инцидент, но разните психо-властимеющи могат само с една своя простотия да почернят живота на десетки и стотици хиляди данъкопладци и гласоподаватели!

28.04.2019 13:43:51

Анонимен

искат да прдават повече книжки на роми и пенсионерите им се пречкат, това е.

28.04.2019 10:52:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.