• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Акценти в днешния печат

Акценти в днешния печат

/КРОСС/ На заседание на парламентарната група на БСП, председателят на партията Корнелия Нинова е призовала, цитирам, Спрете се, другари, има кандидати за седем правителства. Това пише на първата страница на "24 часа". Нинова охладила страстите на съпартийците си за постове в бъдещия кабинет, за който се предполага, че социалистите ще са с водещи позиции. Друга важна тема за изданието е затворената бензиностанцията на Веселин Марешки в Габрово. Според вестникът мотивът е неплащането на акциз.

ГЕРБ и БСП обсъждат референдума със Слави Трифонов на среща в НДК днес, пише "Труд". Шоуменът има намерение да присъства на разговора, иницииран от екипа му.  Министерският съвет отпусна необходимите един милион и 100 хиляди лева за ремонт на кораба "Академик", информира  вестникът. Единственият ни научно-изследователски кораб изпълнява десетки поръчки, свързан с много евродирективи. За да продължи да работи, беше необходим ремонт, който ще удължи живота му с десет години.

"Стандарт" информира подробно за приетите окончателно данъчни закони за следващата година. Плащането в брой остава с лимит десет хиляди лева, както е и сега, но ще имаме по-нисък данък, ако използваме дебитна карта при разплащанията. Физическите лица пак ще ползват отстъпка от 5 %, ако подадат данъчната си декларация по електронен път до 31 март. В Седмицата за борба със затлъстяването, "Стандарт" алармира, че българите потребяват храни с високо съдържание на мазнини. Всяко трето българче на възраст от 6 до 9 години е с наднормено тегло или вече е затлъстяло. Това говори за сериозна нужда от физическа активност, коментират здравни специалисти.

Издатели сезират прокуратурата за нередности в конкурс за учебници за първи и пети клас, съобщава "Телеграф". Буквари са отпечатани с реклама на вафли и други пакетирани закуски. Освен това, в съдържанието има нелепи текстове и неточности като например сгрешената дата на смъртта на Христо Ботев. 

"Нелегалните мигранти тръгнаха по нов маршрут към Европа", съобщава вестник "Сега". Маршрутът е през Черна гора към Хърватия. Освен това, Дания обяви, че спира да приема бежанци, които й изпраща Върховния комисариат на ООН, допълва "Сега".

"Калинки" на ГЕРБ налазили бордовете на държавните фирми, БСП поиска правителството в оставка да спре назначенията и разпоредителните сделки, пише "Дума". Кабинетът продължава да харчи усилено, Министерството на отбраната разпродава имоти, допълва изданието.

Изключително тежка година за производителите на картофи, сушата е причина за по-ниски, с 40 процента, добиви, пише вестник "Земя". Осен това, производителите страдат от дъмпинговия внос на картофи от Германия, Полша и Франция.Кредитирането на неправителствения сектор расте за пръв път след фалита на КТБ преди две години, е водещото заглавие на "Капитал дейли". Данните са на БНБ. Те показват лек спад на потребителското кредитиране за периода от октомври миналата година до октомври тази година.Синодът започва процедура за канонизация на Константин Преславски, пише "Монитор". Ще търсят свидетелства за чудеса и ще изследват дали учението му е православно. Епископ Константин Преславски е един от видните ученици на Кирил и Методий, припомня вестникът. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.