• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Горанов обеща да не пипа парите, прехвърлени от пенсионните фондове в НОИ

Горанов обеща да не пипа парите, прехвърлени от пенсионните фондове в НОИ

София /КРОСС/ Финансовият министър Владислав Горанов обеща, докато е на този пост, средствата, които биха постъпили в НОИ от вноските за втора пенсия на осигурените, родени след 31 декември 1959 г., да не го провокират за допълнителни разходи.
Те не са за харчене, те са спестени и нека да останат спестени, ще отидат за намаляане на държавния дълг и на дефицита, заяви Горанов пред депутатите, докато защитаваше предложението за прехвърляне на пенсионните осигуровки.
Ако нямаме свободата да избираме, много е възможно след години всички български граждани да се окажат в състояние да са с по-ниски пенсии от тези, осигурявали се само в НОИ, но може и да се случи обратното. Ако се случи обаче обратното, тогава те ще дойдат в Народното събрание и ще поискат от политиците, които са решили вместо тях, да платят сметката, коментира министърът.
Предлагам на българския парламент да не поема този риск, призова Горанов. Затова застанах зад това предложение по тема, която е дълго обсъждана, добави той.
В срока между 1 януари 2015 г. до 31 март 2015 г. правителството ще предложи поправка да се даде възможност и за втори избор на пенсионен модел - дали в универсален фонд или в НОИ. Всеки ще има свобода на избор - дали да прави нищо или ако прецени, да трансферира своите вноски към НОИ.
Правителството ще предложи този законопроект, който дава пълната свобода на избора, заяви министърът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.