• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Горанов за наказания в НАП: Не видяхме оставка от шефа на US службите след Уикилийкс

Горанов за наказания в НАП: Не видяхме оставка от шефа на US службите след Уикилийкс

/КРОСС/ На този етап не се обсъжда уволнението на изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на въпрос за поемането на отговорност след хакерския пробив в базата-данни на Агенцията, съобщи БНР. В момента текат процесуални действия по случая с нерегламентирания достъп до информация на НАП. Ако се установи конкретна вина и отговорност на експерт, ще има наказания. Това коментира министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на въпрос дали ще поиска оставката на изпълнителен директор на приходната администрация Галя Димитрова.

"Оставката на шефа на американските служби след Уикилийкс не я видяхме", добави Владислав Горанов.

По-рано днес Софийска градска прокуратура задържа за 72 часа 20-годишният хакер Кристиян Б., пробил системата на НАП, обвини го, че неправомерно е копирал компютърни данни от сървър на приходната агенция. Файлът, който бе изпратен до медиите от хакера и съществува в интернет пространството съдържа данни за над 5 000 000 български и чужди граждани и търговски дружества, в това число три имена, ЕГН на български граждани, имена и ЕИК на търговци, данъчна и осигурителна информация по подадени годишни декларации получени в НАП от други институции в България по международния обмен на информация в информационната система VAT REFUND, ползвана от НАП, съхранявана в сървър на НАП и др.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

В държавата на мафията, какви оставки? Самият министър живее в чужд апартамент и не плаща наем. Това не са ли зависимости?

17.07.2019 19:37:51

Анонимен

Само като му гледаш самодоволната и тъпигьозка физиономия и се отвращаваш.

17.07.2019 18:45:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.