• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Вдигат с 20% най-ниските заплати в Агенцията по горите

Вдигат с 20% най-ниските заплати в Агенцията по горите

София /КРОСС/ От 1 май ще бъдат увеличени с 20% заплатите на служителите с най-ниско възнаграждение в Агенцията по горите. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който участва в официалното откриване на Седмицата на гората. Той уточни, че всички работници в Агенцията ще получат и ново облекло.
"Правителството с всичките си служби стои зад Вас, каза още министър-председателят. "Там, където някой се опитва да ви притеснява или да има натиск, просто ще ги смажем. Няма от кой да ни е страх. Вършете си работата, надеждно подавайте сигнали и гледайте след това какво става. Защото вие сте там на място, от вас зависи гората да е здрава и красива, от вас зависи това, което трябва да бъде използвано от икономиката, да бъде използвано, защото е огромен ресурс, който българската природа дава".
"Камионите с дървен материал са изключително тежки. Претоварвате ги. Пътищата в по-малките населени места са изчислени до 5 тона. Като минат тези камиони, ги чупят като вафли, а като стъпят на магистралата я правят на коловози. Тук всички лъжат - ДАИ, КАТ. Вие сте на място, вие наблюдавате целия процес. Един ТИР препълнен, а аз празен или полупразен не съм видял, по пътищата е около 60 тона. Няма път, ако не е от бетон, да издържи.
Министърът на земеделието Десислава Танева пък обеща промяна в начина на стопанисване на горите:
„Всеки от вас, който стои тук, трябва да си даде ясната сметка, че ние трябва да положим усилия тази ерозия на доверието към системата да спре. Във всички политики и решения, които вземаме, повярвайте, никога водещият критерий няма да са парите, които може да даде тази система или печалбите, които могат да дадат. Ние сме изправени пред общественото искане да променим начина на стопанисване на гората", каза Танева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.