• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Горбачов: Изглежда сякаш светът се готви за война

Горбачов: Изглежда сякаш светът се готви за война

/КРОСС/"Изглежда сякаш светът се готви за война", това твърди последният съветски лидер Михаил Горбачов в коментар за "Тайм".

Днес светът е изпълнен с проблеми, които объркват политиците, твърди руснакът, но според него няма по-неотложен проблем от милитаризацията на политиката и новата оръжейна надпревара. Спирането и обръщането на разрушителната надпревара по думите му трябва да бъде приоритет.

"Политици и военни лидери звучат все по-вражески, а доктрините за отбрана по-опасни. Коментаторите и телевизионните личности се присъединяват към този войнствен хор. Изглежда сякаш светът се готви за война", казва Горбачов.

Според него в днешно време ядрената заплаха отново изглежда истинска и тази ситуация трябва да бъде променена с политически диалог. Горбачов предлага и конкретна стъпка в правилната посока - държавните глави да се съберат на среща на Съвета за сигурност на ООН и да подпишат резолюция, че ядрената война е недопустима.

Инициативата за такава резолюцията трябва да дойде от Доналд Тръмп и Владимир Путин, смята Горбачов. Двете страни носят специална отговорност, тъй притежават 90% от световния ядрен арсенал, коментира руснакът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

КОКО

ЯВНО Е НЕДОВОЛЕН ЧЕ НЯМА ТОЙ ДА Е ПРИЧИНАТА

29.01.2017 08:55:43

Мао

Много лумпен във форума , Горбачов ебал нам си кво , че чак и България , пичове нещо сте много назад в развитието си , за умственото говоря . Случилото се преди 26 г. Даже много се забави и то заради наивността и толерантността на Америка , за нищо не е виновен Горбачов , човека просто се оказа на това място в този момент , можеше да е всеки друг . Как за 26 г. Не ви увряха тъпите глави , че онази система наречена соц. , която слага политиката - идеологията пред икономическата логика е ОБРЕЧЕНА , та руснаците умираха от глад в този период , мой приятел ми разказваше как в Ленинград без хранителни доставки от ГФР са нямали какво да ядат / между другото Путин прави първите си милиони от кражба на помощи от ГФР/ . В този период за да има паритет във въоръжението СССР харчи 48% от БВП докато страните от НАТО 6-8% .

28.01.2017 23:15:38

Ветеринар

Този изглежда е липсващото звено между човека и прасето.

28.01.2017 22:37:06

Анонимен

Тоя изрод още жив ли е?

28.01.2017 21:08:15

Анонимен

Няма по-грешен боклук на земята от тази свиня Горбачов. Еба мамата на социализма, СССР и България...

28.01.2017 20:49:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.