• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

В. Златев: Невнесеният в хазната акциз от вносни горива трябва да вълнува държавата

В. Златев: Невнесеният в хазната акциз от вносни горива трябва да вълнува държавата

/КРОСС/ Внесеният в хазната акциз от произведените в страната горива е 1,238 млрд. лева. Техният дял е 60%. Останалите 40% са вносни горива. Постъпилият от тях акциз е едва 380 млн. лв., заяви в Пловдив председателят на Българската петролна и газова асоциация Валентин Златев. Въпросът за останалите няколкостотин милиона лева, които не са влезли в хазната, трябва да вълнува държавата, отбеляза той.

Освен че пречи на легалния бизнес на членовете на асоциацията, сериозното количество нелегални горива, които влизат в страната, удрят и държавата, посочи Златев. По думите му19-те компании, които участват в асоциацията, се борят за равнопоставеност на всички субекти на пазара на горивата и за върховенство на закона. Подетата кампания за проверка на пломбите на бензиностанциите е един от многото примери за нарушаването на тези принципи. Всички инспектирани 1200 обекта са собственост на членове на Българската петролна и газова асоциация, а в същото време други 6800 ведомствени бензиностанции не бяха проверени, тъй като нямали пломби посочи той.

„Защо те да правят изключения - най-много данъци и инвестиции ли правят?", каза Златев и добави, че членовете на асоциацията са сред най-големите данъкоплатци и работодатели у нас. 

Те са изпратили до главния прокурор Сотир Цацаров сигнал за автоматизираната измервателна система на Агенция „Митници", която блокира и пречи на бизнеса им. Според експертът на асоциацията Лъчезар Гелев от 2012 г. досега компаниите от организацията са похарчили повече от 150 млн. лв. за измервателни системи. Като голям проблем той посочи промяната на нормативните изисквания - шест пъти за последните три години, без те да бъдат съгласувани с бранша.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Мисля си обаче, че мутрата е сериозно надценен с прякора“Тиквата“. По-подходящ за него е „Кратуната“ по следните причини: Тиквата (Cucurbita) е полезно растение и спада към така наречените плодови зеленчуци. Тя се използва най-често за приготвянето на десерти. А семките ѝ се консумират, след като се изпекат. Има много полезни свойства и се препоръчва при някои здравословни проблеми. И не трябва да се обижда, като се отъждествява с олигофрена от Банкя ! А кратуната (Lagenaria vulgaris) е растение, плодовете на което по време на узряването вътрешната месеста тъкан изсъхва и се получава празнина / кухина /. на него повече ще му подхожда „кратуна“, защото тя е куха и безполезна досущ като него !

28.11.2015 01:51:45

Анонимен

Оланд повдигна въпроса за петролните продукти, от които терористичната групировка се финансира! И като стана дума за петролни продукти, искам да попитам, има ли връзка петрола с това, че не сме в списъка на „ИД“ за нападение?! Посещението на Тиквата в Турция и обявените съвместни действия по създаване на зона за сигурност на сирийска територия, имат ли връзка с петрола на „ИД“? Заплахата от страна на Тиквата към ЕС, че пристигат 10 млн. бежанци и съюза трябва спешно да плати на Турция, разходите по бежанците, имат ли общо с петрола на „ИД“? Посещението на Цацаров в Турция и срещата му с политически фигури, има ли връзка с петрола на „ИД“? България внасяла ли е петролни продукти от Турция в последната година и какви количества, има ли подобни справки в агенция Митници? И накрая искам да попитам, Тиквата продаде ли държавата на Турция и „ИД“ под масата ?

28.11.2015 01:07:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.