• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

КЗК започва проверки на цените на горивата по бензиностанциите

КЗК започва проверки на цените на горивата по бензиностанциите

/КРОСС/ Kомисията за защита на конкуренцията (КЗК) започва анализ на сектора за производство и продажба на бензин и дизел в България.

Решението на КЗК за проверка идва след редица масови протести срещу цените на горивата в няколко града. В регулатора е изпратен сигнал, че бензиностанция във Велико Търново е продавала горивата си на съществено по-висока цена, отколкото другите бензиностанции от същата верига в останалата част на страната.

От КЗК посочват, че след като са проучили множество медийни публикации, са установили, че поскъпване има в Пазарджик, Пловдив, Хасково, Бургас и в част от градовете в Северна и Северозападна България – Враца, Видин, Монтана, Велико Търново и др. Също така е имало големи различия в цените на бензиностанции от една и съща верига в отделните региони и дори в зависимост от разположението на обекта.

Освен това, в голяма част от статиите се коментира, че бензиностанциите в някои градове в България продават гориво на цени, които са доста по-високи от средноевропейските, което също така не кореспондира и с тенденциите за чувствително понижение в цените на петрола на международните пазари.

КЗК подчертава, че горивата имат както икономическа, така и социална, значимост, затова секторът постоянно подлежи на мониторинг. Сега обаче, поради изразените в публичното пространство съмнения за евентуални непазарни причини за поскъпването на горивата, ще бъде направен детайлен анализ на функционирането на конкурентната среда на пазарите на производство и реализация на автомобилни горива в България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Толкова ли е тъп българина не мога да разбера.Това е стока като всяка една друга....като ти е скъпо не зареждаш.Щом като искате евтини бъркочи отивате при Марешки и след месец на сервиз.Така и не разбрахте че проблема е във високата себестойност на всеки литър гориво...като турите акциз и ДДС за търговеца на дребно остават не повече от 6-7 процента ПРИХОД но прихода не е печалба .... или вие искате бензиностанциите да продават както купуват....ами вие защо след като сте ходили на работа на края на месеца не кажете ...абе аз не искам да взимам заплата....Няма оправия с глупавия човек

06.11.2018 19:04:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.