• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

14 хиляди литра гориво е изтеглено от пазара

14 хиляди литра гориво е изтеглено от пазара

/КРОСС/ 51 обекта са проверени до момента в рамките на кампанията за контрол на горивата, които се предлагат на пазара. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ Димка Иванова, директор на Дирекция "Контрол на горивата към Държавната агенция по метрологичен и технически надзор. От тези обекти са взети 77 проби, 6 от тях с несъответствия с изискванията за качество.

Бяха взети проби от течни горива - автомобилен бензин, гориво за дизелови двигатели, както и гориво за извънпътна техника и трактори, коментира още Димка Иванова. Най-честите отклонения от изискванията за качество - това е при горивото за дизелови двигатели - пламна температура, а при автомобилния бензин - дестилационни характеристики. Димка Иванова определи горивата в България като качествени, но се появяват и отклонения, които могат да се проявят при неправилно съхранение и транспорт. 4.3% са потвърдени проби за некачествено съдържание, каза тя.

Инж. Георги Илиев коментира последствията за автомобилите от некачественото гориво. Той каза , че липсва регламент за реалното съдържание на пропан-бутана. Съдържанието на пропан към бутан трябва да бъде 40/60 принципно, в България се ползва 60/40, което води до масови оплаквания от клиенти през зимата. Има и голямо съдържание на сяра в пропан-бутана, което е пагубно за инжекторите.

Само през декември са иззети около 14 000 литра гориво с несъответствие към изискванията за качество. Експертите съветват да пазим касовата бележка от последно зареждане, за да можем да търсим обезщетение от търговеца.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това прилича на шоколада, от 27 проверени само 2 са шоколад. Сиренето с палмово масло, киселото мляко не е кисело, бензина не става - без нито един конкретно назован асортимент, обект, фирма, собственик . Само в държавата на на един мутрафон може да се развива тази плесен. само в държава където независимата съдебна ВЛСТ само се храни и яко !

18.12.2019 11:36:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.