• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Нови горски пожари на територията на страната

Нови горски пожари на територията на страната

/КРОСС/ Нови горски пожари се разгоряха на територията на страната в неделя, съобщиха от земеделското министерство. Община Маджарово в Хасковска област обяви бедствено положение. Пламъците са обхванали 8000 декара между селата Бориславци и Малки воден, от които над 2000 са горски фонд.

От МВР съобщиха, че се разследват двама души за разрасналия се пожар там. По първоначална информация, 67-годишен мъж и 21-годишният му внук са били вчера по обед до лозовия масив в село Бориславци и са запалили огън, за да пекат зимнина.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на отбраната Николай Ненчев изпрати 50 човека от формированието в Хасково. В гасенето на пожара се включи хеликоптер Ми-17 от 24-та авиобаза Крумово.

За последните три дни това е поредното участие на летателна техника от 24-та авиобаза Крумово в гасенето на пожари. В петък и събота хеликоптери Ми-17 участваха в потушаването на огъня край ардинското село Светулка, където горя голям горски пожар в труднодостъпна и пресечена местност, което затрудняваше изключително много гасенето на огъня.

Друг горски пожар пък е възникнал в землището на село Кантарджиево, в териториалния обхват на Държавно горско стопанство-Варна. Той е засегнал 250 декара иглолистни и широколистни гори.

Само за последното денонощие пожарните служби в страната са реагирали на над 320 сигнала за пожари в природата. Близо 200 от тях са възникнали в сухи треви и лесоперигодни площи. Само за първите 6 часа на 1 август в България са пламнали нови 32 пожара.

За днес в цялата страна е обявен жълт код за високи температури. Остава повишен рискът за възникване и разпространение на нови пожари.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.