• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Новият сив кардинал в хазарта

Новият сив кардинал в хазарта

/КРОСС/ От няколко месеца Държавната комисия по хазарта има ново ръководство. За първи път комисията се ръководи от жена, която освен, че изглежда много елегантна е и добър организатор и управленец. Поне така смятат нейни колеги. 

Но зад всяка една хубава новина, седи и нещо тъмно и много зловещо. Освен с нежно ръководство хазартна комисия се сдоби със своя сив кардинал в лицето на Григор Господинов – Гришата. Настъпи звездният част за дълго стоялия в сянка директор на дирекцията, която раздава лицензите за хазарт. Той нескромно твърди, че е новият ефективен председател, а Филипова била само милото лице на комисията. Неговите изявления и амбиции са действително подплатени с готвената структурна промяна в ДКХ, според която двете съществуващи дирекции ще бъдат слети в една, а Гришата е сигурният нов ръководител на тази мега дирекция, която освен, че ще издава лицензи ще осъществява и текущ контрол на организаторите на хазартни игри.

На практика дирекцията ще се занимава с всичко в хазартния бранш,  а нейният директор ще е „капу ди тути капи”, а  в ръцете му ще е съсредоточена огромна власт. Добродушният на пръв поглед Господинов, вече се е вживял в новата си роля и очаквано определя и разпределя порционите в хазарта. Същият използва познатите лицемерни практики, за да внуши на настоящото ръководство, че е единственият честен експерт в комисията. Новият  Жозеф (така се е наричал сивият кардинал на Ришельо) от дълго време е на заплата при организатори.

Тези слухове са подкрепени и с факти, тъй като той лично се е погрижил след оставката на Митев, веднага да бъде издаден лиценз за онлайн залагания на фирми близки с хората, чиято собственост са казината „Палмс” и Казино технологии. Припомняме, че фондацията на собствениците на тази фирма получи солидна сума за т.нар. отговорен хазарт . Отлично информирани източници ни съобщиха, че това е било благодарение на явното лобиране на Григор Господинов. В резултата на дългогодишното им сътрудничество всички разрешения, свързани с дейността  на „Палмс” , „Елдорадо” и „Бар гейм“  се издават светкавично.

В момента той коли и беси в хазарта – определя кои организатори влизат в дневния ред, как и на кой да се дават лицензи. По наши данни в момента е сложил на „трупчета” и искане на най-големия онлайн организатор 365.bet, което отново е в услуга на определени играчи в хазартния бранш. Разбира се този негов „професионализъм” е подкрепен със задължителни мотивационни аванси, а подобни „трупчета” естествено служат за дисциплиниране на „непослушните”. Хазартни организатори ни подсказаха, че мотивировките започват от 2000 евро.

Пред новата председателка Григор не се срамува да се прави на неподкупен и морално устойчив професионалист, а зад гърба й да остойностява „услугите“ си и да злослови, че той дърпа конците на Филипова. Между другото използваното сравнение с Жозеф – сивият кардинал на Ришельо, никак не е случайно. Господинов има видима прилика с него, е  разбира се за интелектуални качества не може и да става въпрос, но все пак външността е факт.

Забележка: Григор Господинов е работил в хазарта до 2002 година, след което напуска и се връща в ДКХ като Директор на дирекция “ Лицензи, игрално и комуникационно оборудване, информационни системи и анализи“ през 2012 година, когато председател на ДКХ беше Калоян Кръстев. Същият успява да запази поста си и при ръководството на Огнемир Митев, но поради безспорните експертни познания на Митев за хазарта и управленските му способности, не даваха възможност на Григор Господинов да се изявява.

Източник: Знаме 365

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.