• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Топ 10 на градовете, които да включите в плановете си за 2016-та

Топ 10 на градовете, които да включите в плановете си за 2016-та

/КРОСС/ Както всяка година, така и тази, Lonely planet правя класация на десет града по света, които препоръчват да се посетят през новата година. Класацията, разбира се, не е единственият ви вариант, но е любопитна и определено дава добри посоки за нови приключения. Представя я pateshestvenik.com:

КОТОР, ЧЕРНА ГОРА
Котор е привлекателен от всеки ъгъл. Зад градските стени местните се наслаждават на кафето си в кафенета по тротоарите или се редят на опашка за топъл ароматен хляб в пекарната зад ъгъла. Лабиринт от малки улички и площади, потънали в прегръдката на планината - едно от най-фотогеничните места в цяла Европа.

КИТО, ЕКВАДОР
Южноамериканска колониална архитектура в сърцето на града, инфраструктура на 21ви век, нова транспортна мрежа, която е в процес на подготовка и още куп реновирани и ремонтирани сгради и места. Еквадорското съкровище заслужава да бъде посетено.

ДЪБЛИН, ИРЛАНДИЯ
Разхождайки се по бреговете на река Лифи, никога няма да предположите, че Ирландия е в процес на преодоляване на икономическа криза. Космополитният Дъблин знае как да се съвземе. През 2016 се навършват 100 години от Великденското въстание - първото от поредица събития, довели до създаването на републиката. Очакванията са честванията да бъдат грандиозни.

ДЖОРДЖ ТАУН, ПЕНАНГ, МАЛАЙЗИЯ
Градът е популярен със Световното си културно наследство, вписано в списъка на ЮНЕСКО - заобикалящия го пейзаж, който се очертава да бъде тигела на модерна Малайзия. Вероятно ще се впечатлите от уличното изкуство, традиционните китайски стари дюкянчета, бутикови къщи и още много разнообразие, събрано под един покрив.

РОТЕРДАМ, ХОЛАНДИЯ
Ротердам е бъдещето. След като по времето на Втората световна война е разрушен на парченца от бомбардировки, вторият по големина град в Холандия се е превърнал в платно за архитекти мечтатели като Рем Колхаас. Крайният резултат са експериментални фасади и сгради. В началото на 2016 година предстои откриването на музей Ротердам, а по-късно през годината и на Евростар услуги, които ще улеснят комуникацията с Лондон и Амстердам.

МУМБАЙ, ИНДИЯ
Мумбай инвестира по начин, който го прави по-примамлива дестинация за всички посетители. Очертава се 2016-та да бъде звездна от икономическа гледна точка - мода, финанси, филми и още куп други планове.

ФРИЙМЕНТЪЛ, АВСТРАЛИЯ
Това е пристанищен град в Западна Австралия, който привлича свободните по дух хора от цял свят. Посетителите идват тук, за да насладят на жива музика, на баровете, на бутиковите хотели, на пивоварните. Студентите от града помагат да се преосмисли философията на Фрийментъл, като фокусът се измества от икономиката към артистичността, културата и оживената градска среда.

МАНЧЕСТЪР, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Градът получава своята нова роля в британската култура и развитие. Центърът по изкуства ще се превърне в Дом на международния фестивал на Манчестър. Градът ще оживее под атаката на изкуството. Препозиционирането му от център на тежката промишленост към арт средата започва.

НАШВИЛ, САЩ
"Градът на музиката" привлича с ниската цена на живот, възможностите за развитие в технологична насока, здравеопазване, автомобилна промишленост. Нашвил ще си остане душата на страната, но бързото му облагородяване го прави още по-привлекателен и любопитен за всички посетители.

РИМ, ИТАЛИЯ
Вечният град никога не излиза от мода. И през 2016 всички пътища отново водят към Рим. Папа Франциск обяви 2016-та за Година на Милосърдието, но това не е всичко - Колизеумът е обновен и почистен, а Фонтан ди Треви е почти като нов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.