• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

10 години затвор за Фарук Бекташ, убил семейство мотористи

10 години затвор за Фарук Бекташ, убил семейство мотористи

/КРОСС/ Бекташ е осъден задочно, още не е открит нито у нас, нито в Германия

По обвинителен акт на Софийска окръжна прокуратура съдът призна за виновен турския гражданин Фарук Бекташ за виновен. Наложено наказание 10 години лишаване от свобода лишаване от право да управлява МПС за срок от 12 години. Това съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че Фарук Бекташ сгази моторист и съпругата му през юли 2016 г., след което избяга от българското правосъдие. Бекташ заедно със съпругата си тръгнали от дома си в град Верл, Федерална Република Германия за Република Турция. Двамата пътували с лек автомобил марка „Мерцедес", управлявано от подсъдимия. След преминаване на сръбско - българската граница лекият автомобил продължил пътя си по първокласен път от републиканската пътна мрежа № І-8, по посока град София. Времето било сухо, като видимостта била нормална, асфалтовото покритие на пътя също било сухо.

Около град Драгоман той решил да изпревари движещите се пред него два автомобила, маневра забранена в този участък от пътното платно. Водачът нямал достатъчна видимост, но въпреки това предприел изпреварване със скорост 135 км/час. По това време в срещуположната лентата за движение, тази с посока от град София към ГКПП- Калотина, се движел мотоциклет марка „Триумф Рокет", управляван от Б. Б. със скорост не по-голяма от 50 км/час. Последвал челен удар между двете превозни средства, който причинил смъртта на водача на мотоциклета и неговата съпруга.

Обв. Ф. Б. изгубил контрол върху управлявания от него лек автомобил, пресякъл косо лентата на насрещното движение, разкъсал предпазната ограда навлизайки в стръмен крайпътен скат, спуснал се по него и в долния край на ската преустановил движение в двора на къща в град Драгоман. Незабавно било образувано досъдебно производство с оглед на местопроишествие.

От заключението на съдебномедицинска експертиза се установява, че причина за смъртта на пострадалите е тежка съчетана черепно-мозъчна, гръдно-коремна и на опорно-двигателния апарат травма. В кръвта на водачите не са открити алкохол или синтетични и опиеви наркотични вещества.

Според автотехническата експертиза причината за настъпване на ПТП са субективните действия на управляващия лекия автомобил Мерцедес- обв.Ф. Б., който в зоната на действие на пътен знак „В 24" е извършвал изпреварване на движещи се пред него МПС, пресякъл единична непрекъсната линия „М1",преди да предприеме маневра изпреварване не се е убедил, че има видимост, свободен път на разстояние достатъчно за предприетата маневра и след като е навлязъл в пътната лента, предназначена за насрещно движение, е създал опасност за превозните средства движещи се по нея.

По време на досъдебното производство обвиняемият се е отклонил от посочения от него адрес за призоваване в страната ни при определената му мярка за неотклонение „Домашен арест" от Софийски окръжен съд. С определение на Софийски апелативен съд мярката за неотклонение е изменена в „задържане под стража", и Ф.Б. е обявен за общодържавно издирване.

След щателно издирване в България и във Федерална Република Германия, по линия на международното сътрудничество с компетентните съдебни органи не е било установеното настоящото местонахождение на подсъдимия. На Ф.Б. е наложено наказание 10 години лишаване от свобода лишаване от право да управлява МПС за срок от 12 години. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Къде е?

А оная свиня смрадлива смолянска - съдийката къде е? А! Тя го пусна под домашен арест срещу договор за наем на 2 дни! Нещастница долна, да й се върне тъпкано, дано!

11.05.2018 17:28:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.