• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

И Белене скочи срещу семейство бежанци

И Белене скочи срещу семейство бежанци

/КРОСС/След Елин Пелин и Белене скочи срещу семейство бежанци, съобщава Би Ти Ви. Сирийците от Дамаск са в града по покана на католическия свещеник, но желанието им да се установят трайно в града не се харесва на местните.
Семейството бяга от войната в Сирия. Легално стига до Турция и Гърция, после попадат в бежанския лагер във Враждебна и идват в Белене по предложение на Агенцията за бежанците. Имат вече статут.
"Нямам нищо против възможно е да с а добри хора. Страхувам се само че може да се сбъднат страховете на хората, че след тях могат да дойдат още 50 семейства и тук да стане едва ли не бежански лагер", коментира местният общински съветник Красимир Тодоров.
Тези настроения през последните дни променят рязко отношението към сирийското семейство.
„Усещат напрежението и дори не желаят вече да излизат навън. До онзи ден излизаха на центъра спокойни", казва Михаил Маринов, ръководител "Фондация Белене".
Хората в града не искат да коментират темата.
Семейството вече има адресна регистрация в града, но засега се чувстват желани само в католическия храм, стопанисван от отец Паоло.
Заради създалото се напрежение семейството вече обмисля при възможност да напусне страната ни.
В понеделник вечерта в Белене се проведе протест на около 200 души срещу семейство бежанци, настанени в католическата църква в града, съобщава и Нова тв.
Отец Кортезе съобщи, че семейството е решило да си тръгне, защото се чувства заплашено. „За мен това е голяма загуба за обществото", каза той в предаването „Здравей, България" и добави, че семейството е било проверено преди да бъде настанено в града.
Той заяви още, че е получил заплаха за живота си от българин, живеещ в Германия. „Заплаши ме, че ще ми счупи главата и ще ме убие", заяви свещеникът.
Относно твърденията, че отецът говори срещу АЕЦ „Белене", той заяви, че има свобода на словото и има право да се изказва по обществени въпроси.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.