• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Асеновград отново излезе на протест

Асеновград отново излезе на протест

/КРОСС/ Хора от Асеновград за втора поредна вечер се събраха в градинката пред паметника на цар Иван Асен II в града, за да протестират срещу незаконно пребиваващите роми в града и "беззаконията, които те извършват", предаде радио "Фокус" - Пловдив. Броят на протестиращите е над 2000 души, според медията.

Изключително засилено е полицейското присъствие в Асеновград. На входа на града са разположени 4-5 патрулки, а в центъра има жандармерия и специални части.

Протестът протича мирно, но хората изразяват недоволството си не само от конкретния случай - нападението над млади спортисти от спортния клуб по гребане в района на яз. „40-те извора", а и от постоянния тормоз и агресивното поведение на ромите в града.

Много от протестиращите изказах мнение, че се страхуват най-вече от ромите, които не са местни, а са пришълци, които по думите им за 5 години станали около 5000.

Днес на среща бяха коментирани мерките от представители от местна и централната власт срещу незаконно пребиваващите роми в града. Хората заявиха, че протестите ще продължат, докато не се започнат да се изпълняват конкретни действия от обещаните - събаряне на незаконните постройки, проверка на адресната регистрация и изпъждането на незаконно пребиваващите.

Своята съпричастност към протеста като направиха и рокери, които направиха обиколка на кръговото кръстовище пред градинката с форсиране на моторите си.

По-късно протестиращите тръгнаха към центъра на града - към сградата на полицията, както се случи и в сряда. Полицейските служители първоначално се опитаха да спрат преместването на протеста, но след това пропуснаха хората. 

Снимка: БТВ

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.