• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Откриха негодна кайма в детска градина

Откриха негодна кайма в детска градина

Пловдив /КРОСС/ Кайма с изтекъл срок на годност е използвана за приготвянето на кюфтета с бял сос в детска градина в Пловдив. При юлските проверки здравните инспектори са открили 20 килограма в кухненския блок на ОДЗ „Буратино " в район „Централен".
Няма заболели деца, тъй като не се е стигнало до консумиране на приготвеното ястие, уточни за Дарик д-р Галина Карауланова от Регионалната здравна инспекция. Съставен е акт за това, че каймата не отговаря на изискванията за съотношение между свинско и телешко месо.
От Агенцията по храните не са заварили въпросното количество замразена кайма. При проверка на място е установено, че тя е върната самоволно на доставчика в Ямбол, уточни д-р Николай Петков от Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните.
Срокът на годност на замразената кайма е бил до 24-ти юли, а кюфтета са били готови за сервиране на 25-ти.
От детската градина успокояват родителите, че няма основания за притеснения и са взети всички необходими мерки. Директорката не е била на работа по време на проверката.
От началото на годината здравните инспектори са проверили повече от 300 детски градини, ясли, млечни кухни, ученически столове, автомати за храни и бюфети в Пловдивска област. Следят дали се спазват изискванията за здравословно хранене на децата. В тази връзка са съставени още два акта. Единият е за лиспата на достатъчно белтъчини в менюто на детска градина и недостиг на месо и риба в храната. Установена e и продажба на чипс и захарни изделя в училищен бюфет.
Новият кмет на район „Централен" Георги Титюков вече проведе среща с директорите на детски градини и ясли, за да им разясни, че не трябва да се правят компромиси с качеството на храната. Той пое мястото на отстранената от длъжност кметица Райна Петрова, която е с обвинения за длъжностно престъпление при доставката на хранителни продукти в детските заведения на завишени цени. При назначаването си Титюков заяви, че става дума за изтекли договори и сегашните са на нормални цени.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.