• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Апел за помощ: Деца от с. Дисевица имат нужда от дрехи

Апел за помощ: Деца от с. Дисевица имат нужда от дрехи

/КРОСС/ В навечерието на Коледа Националното сдружение на сираците в България зарадва над 1300 деца от различни градове и села у нас.

Инициативата „Коледа за всяко дете" стана възможна благодарение на много хора и институции, които ни подкрепиха, каза пред БНР Слави Михайлов - председател на сдружението.

Едно посещение в детска градина „Вит" в плевенското село Дисевица обаче стана причина за апел за помощ на тези деца:

„В с. Дисевица има 43 деца в детската градина. Посетихме ги с намерението да ги направим малко по-щастливи на коледния празник. Занесохме им торбички с лакомства. Преди да връча торбичките, още докато течеше програмата на деца, за мое огромно съжаление излязох с много смесени чувства, дори си казах „Какво правя тук". Не мога да си представя да отида да занеса лакомства на дете, което е голо, със скъсани дрехи, с гумени чехли и мръзне от студ. Това ме провокира да апелирам с молба за помощ. Директорката каза, че за много от децата в градината и за техните семейства е спасение, че детската градина ги приема, защото поне са на топло и нахранени. Молбата ми към всички добри хора е да дарите чисти, изпрани дрехи".

Директорът на детската градина добави, че повечето семейства имат финансови затруднения. Тя посочи, че децата имат нужда от почти всичко - дрехи, обувки. Децата в градината са от 3 до 7-годишна възраст.

От детската градина осигуряват учебници, материали, хартия, сапуни безплатно. Има играчки и всичко, което е необходимо за едно дете, категорична е директорката.

Контакти
ЦДГ ВИТ
Село Дисевица, Община Плевен, ул. Георги Томов № 10
Факс: 063573288
Email: vikiana1953@abv.bg

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.