• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Охранител гръмна детска градина в Стара Загора докато чисти пищов

Охранител гръмна детска градина в Стара Загора докато чисти пищов

Стара Загора /КРОСС/ Охранител стреля но невнимание с пистолет "Макаров" по прозорец на военната детска градина "Калина" в Стара Загора.
Инцидентът стана около 9.45 часа в четвъртък. За щастие се размина без пострадали, но доста уплаши учителките, които веднага повикаха полиция.
Забавачницата е собственост на Министрество на отбраната и в нея се обучават 92 деца от 1 до 7 години, но през целият август е в ремонт и вътре се е намирал само персоналът.
На място веднага се изсипаха пожарникари, полицаи, военни и следователи, които бързо стигнаха до стрелеца. Той се оказа бивш военен, който сега работи като охранител и живее в шестетажната кооперация на ул. "Хан Аспарух" точно срещу поразената детска градина.
Мъжът, който според съседи се казва Живко обяснил пред разследващите, че сутринта се прибрал от нощна смяна и решил да почисти законно притежавания си "Макаров" на терасата. Забравил обаче да извади пълнителя на пистолета и произвел неволен изстрел, а куршумът се забил в прозорец на вторият етаж на забавачницата.
Проектилът е намерен в стъклопакета на прозореца между двете стъкла, а според служители на детската градина клоните и листата на дърветата срещу терасата на стрелеца са убили част от скороста на куршума и това не му позволило да пробие прозореца.
"Иначе в стаята имало колежка, която точно е почиствала след пребоядисване стата на занималнята и можеше да я рани", разказаха работници в градина "Калина". Всички чули изстрела и това ги изплашило - още повече, че куршумът по ирония на съдбата пробил прозорецът точно до знамето на НАТО, те обаче реагирали хладнокръвно и веднага повикали полиция, съобщава "Труд".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.