• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Шефът на ЦГМ: Предстои технологична революция в градския транспорт

Шефът на ЦГМ: Предстои технологична революция в градския транспорт

/КРОСС/ Вече няма как да бъде "надхитрена" системата за таксуване с баркод в градския транспорт.Това увери директорът на Центъра за градска мобилност Християн Петров за "Здравей, България". Думите му дойдоха във връзка с експеримент на NOVA, който показа, че е абсолютно възможно с една електронна карта да пътуват няколко души, и то без да бъдат заловени като нарушители.

"От тази седмица подобен експеримент няма как да се случи, защото услугата вече може да се използва само от едно устройство", категоричен бе Петров. Той обясни, че доскоро услугата е била в тестови режим и затова от ЦГМ са били подготвени за възможни манипулации от страна на граждани.

Шефът на ЦГМ обясни, че този вид услуга е междинен период, който да осигури плавното адаптиране към новите технологии в градския транспорт.

"Предстои ни скок от хартиеното билетче към нова система за таксуване", заяви Петров.

По негови думи това е една истинска технологична революция, тъй като чрез нея ще може да се установи броя на качените пътници.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Пак пари за окрадване!!! Принципно съм съгласен с Втория, за опита на Прибалтийците, имам резерви относно политико-историческите му доводи - не само от 09. 09. 1944, винаги, по всяко едно управление е имало кражби/присвоявания на публични средства! И в Княжеството и в Царството и всякога!

08.08.2018 21:51:28

Анонимен

Не бъди толкова самоуверен, не пренебрегвай интелекта на мангасарите.

08.08.2018 20:49:38

Анонимен

Цел 23 век! Ще пуснете каруците на безбилетниците?

08.08.2018 13:45:17

Анонимен

Криминалната безстопанствена ГЕПИ-революция на БКП-ГЕРБ & манго-коалиционери е в развитие още от 9.9.1944г.! За борба с "гратисчии" за 100хил. лв. на година ще монтират система за ТОТАЛНО СЛЕДЕНЕ за 100млн. лв. с камери, диспей и GSM-дистационно наблюдение и следене на всекиго, плюс десетки милиони за годишна поддръжка (от подбрани партийни форми) и GSM-комуникации! Отделно са десетките хиляди държавни и общински лимузини за ЛИЧНО ползване от партийно-назначените чиновници през извън работно време за сметка на безцеремонно мародерстваните данъкопладци! Само лицето на снимката от ЦГМ има 3 (три) броя служебни лимузини за ЛИЧНО ползване (как ли се вози едновременно и в трите?!), вместо по служебно задължение да пътува САМО с градския транспорт, за който ушким отговаря и трябва да контролира?! А в Балктийските страни са решили и "гратисчийския", и екологочния, и финсовия проблем около градския транспорт като са въвели БЕЗПЛАТЕН електро-транспорт без системи за регистрация и следене със съответната многомилионна годишна поддръжка (кух бизнес за партийни фирми и GSM-оператори), без карти, без билети, без бюра за продажба, без контрольори, ..... ЗАЕДНО с ВХОДНА ТАКСА за влизане с автомобил в центъра на града с високи паркинг-такси по улиците, с което НАПЪЛНО се покриват финансовите нужди за безплатния електро-транспорт и се намалява драстично екологичното замърсяване! Нямат и УБО-НСО с огромен парк от лимузини за обслужване на яхналия данъкпладците комунистически БКП-катун башибозук!

08.08.2018 11:45:34

Анонимен

А КОЙ ГО ЕБЕ ТОЯ---ТАЯ

08.08.2018 09:22:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.