• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Студ, сняг и жълт код

Студ, сняг и жълт код

/КРОСС/ През нощта в събота срещу неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. От запад ще започнат валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух, предава "Дарик".

Със застудяването дъждът по високите полета на Западна България, в Предбалкана и Лудогорието ще премине в сняг. На места там ще се образува и тънка снежна покривка.

Жълт код заради очаквани силни пориви на вятъра е обявен в 16 области в България. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.

През деня в тези райони ще духа силен вятър от запад-северозапад със средна скорост до 14-17 м/сек и пориви до 24 м/сек, показва справка на сайта на НИМХ към БАН.


Сутринта валежите в повечето места ще спрат, най-късно в източните райони. През деня запад-северозападният вятър ще се усили, облачността от запад ще намалее в по-голямата част от страната до слънчево. Температурите към 14.00 ч. ще са между 2 и 7 градуса, ще продължат да се понижават.

Атмосферното налягане ще се повишава и в края на деня вече ще е около средното за месец декември.

След нощните валежи, още сутринта облачността над планините ще се разкъса до предимно слънчево време, най-късно в източните масиви. Ще духа силен запад-северозападен вятър. Ще е студено, с максимална температура на височина 1200 м около 0 градуса, на 2000 м - около минус 7 градуса.

Жълт код е обявен и за крайбрежните райони в Добрич и Варна. След полунощ до сутринта ще има временно усилване на вълнението до 4 бала. В неделя вятърът ще се обърне от запад-северозапад и временно ще се усили до 14-17 м/сек.

По Черноморието на места в сутрешните часове ще превалява дъжд. Около обяд валежите ще спрат, а по-късно и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен и силен западен вятър, който привечер ще отслабне. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, вечерта ще се успокои. Температурите ще се понижават, към 14.00 ч. ще са между 4 и 8 градуса.

В понеделник - 11 декември, и във вторник - 12 декември, ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен от югозапад. Температурите ще се повишат бързо и във вторник максималните температури ще са между 10 и 15 градуса.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.