• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

А. Мерджанов към Р. Бъчварова: Какви мерки предприе МВР след инцидента край Дюлево?

А. Мерджанов към Р. Бъчварова: Какви мерки предприе МВР след инцидента край Дюлево?

/КРОСС/ „Какви конкретни мерки бяха предприети от МВР след инцидента край Дюлево", попита зам.-председателят на ПГ на „БСП лява България" и говорител на партията Атанас Мерджанов към вицепремиера Румяна Бъчварова. Той обясни, че трагичният инцидент край село Дюлево е осветлил много от несвършеното от МВР. По думите му при този инцидент е рухнал митът, създаван предимно от министър-председателя, че нашата външна граница е най-добре охраняваната в ЕС. Мерджанов припомни, че от изявленията на главния секретар на МВР и на вътрешния министър е станало ясно, че има сериозни проблеми по охрана на българската граница. Според те са свързани както с нормалното функциониране на изградената термовизонна интегрирана система, осигуряването на органите на гранична полиция като финансови условия, допълнителна необходимост от изграждане на преградното съоръжение.

Атанас Мерджанов заяви, че предприетите мерки биха могли да бъдат допълнени с разкриване на допълнителни щатове към гранична полиция - нещо, за което министърът е поела ангажимент. Той припомни, че левицата е направила конкретно предложение към бюджета за 2016 г. с 10 млн. лв. да бъде увеличен бюджетът на МВР, с цел по-засилени и по-сигурни мерки по охрана на българската граница. Той подчерта, че засилените действия и мерки са следвали инцидента, а БСП е предупреждавала от началото на годината за охраната на границата ни. „Ако не бяха своеволията на министър Вучков да отклони, да вдигне живата охрана на границата, може би състоянието по регламентиране на нелегално преминаващите щеше да бъде на далеч по- сигурно и взискателно равнище", коментира зам.-председателят на ПГ на левицата.

Мерджанов подчерта, че на последното заседание на Съвета по вътрешна сигурност и обществен ред външната граница на България е приета като Шенгенска граница. Според него това допълнително подсилва изискванията към страната ни и ни задължава на свой ред ние също да предявяваме условия за осигуряване на допълнителна европейска солидарност, финансова подкрепа. „Факт са специализираните полицейски акции във вътрешността на страната, но броят на нелегалните мигранти продължава да расте, въпреки законодателните промени, които приехме", каза още той и призова да бъдат оповестени резултатите от проверката на инцидента край Дюлево, за да се знае, че шега с охраната на българската граница не може и няма да има.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.